Δευτέρα , 23 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Απολογείται σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Απολογείται σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

papakonstantinou-diki5

Για την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ απολογείται σήμερα, Πέμπτη, στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε την Τετάρτη με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Πρώτος μάρτυρας κατά τη διαδικασία ήταν ο ορκωτός λογιστής Παναγιώτης Πάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιουσιακά στοιχεία των τριών συγγενών (εξαδέρφων) του πρώην υπουργού, στο διάστημα 1997-2011.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, από το έλεγχο που διενήργησε ο ίδιος δεν παρατηρήθηκε απόκρυψη φορολογητέας ύλης στα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει φορολογικό αδίκημα.

O δεύτερος μάρτυρας ήταν ο Σωκράτης Κάτσικας, καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Αν υπήρχε το αρχικό CD με τη λίστα Λαγκάρντ, το οποίο απεστάλη από τη Γαλλία, αλλά -όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου- χάθηκε, ενδεχομένως -με επεξεργασία- να έδινε κάποια στοιχεία, απάντησε σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Κάτσικας πρόσθεσε ότι «σίγουρα αυτό που θα έδινε κάποια στοιχεία είναι το στικάκι, πάνω στο οποίο έγινε η μεταγραφή του αρχικού CD».

Σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής ημερομηνιών κατά τη μεταφορά από ένα αρχείο σε άλλο (π.χ. από CD σε στικάκι), ο μάρτυρας είπε ότι οι αλλαγές δεν μπορούν φανούν στις αποθηκευτικές μονάδες (CD, στικάκι, κ.λπ.).

Η αλλαγή ημερομηνίας μπορεί να φανεί μόνο στον υπολογιστή και αυτό κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, τόνισε, προσθέτοντας ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να σβήσει το περιεχόμενο ενός σκληρού δίσκου υπολογιστή είναι να γίνει επτά φορές format στην κεντρική μονάδα.

Σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου εάν από ένα αρχείο, όπως είναι η λίστα Λαγκάρντ, διαγραφούν ορισμένα αρχεία, θα υπάρξει αυτόματη αναρρύθμιση των υπολοίπων αρχείων, η απάντηση του κ. Κάτσικα ήταν θετική.Ναι, στην περίπτωση αυτή, γίνεται αυτόματη αναρρύθμιση των αρχείων, είπε ο μάρτυρας.

Ακολούθως σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης εάν τα αρχεία έχουν αύξοντα αριθμό, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών και των τοπικών προϊόντων στις Βρυξέλλες

Την 1η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών και των τοπικών προϊόντων στις ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments