Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / ΗΠΑ: Δύο τραυματίες αστυνομικοί μετά από πυροβολισμούς

ΗΠΑ: Δύο τραυματίες αστυνομικοί μετά από πυροβολισμούς

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον στο Μιζούρι

ferguson-missouri

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, σύμφωνα την εφημερίδα St. Louis Post-Dispatch.

Όπως ανέφερε φωτορεπόρτερ της εφημερίδας δεκάδες διαδηλωτές έτρεξαν για να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ μεταξύ του πλήθους ακούγονταν κραυγές «Χτύπησαν αστυνομικό».

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά τη νύχτα έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού στης αστυνομίας της πόλης Τόμας Τζάκσον.

Διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του Τζάκσον μετά τον φόνο του άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014, που προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα.

Η παραίτηση του Τόμας Τζάκσον είναι η τελευταία μίας σειράς παραιτήσεων αξιωματούχων μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που καταγγέλλει σειρά ρατσιστικών καταχρήσεων εκ μέρους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης του Φέργκιουσον.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments