Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Απόρριψη, από το Συμβούλιο Επικρατείας, αιτήματος υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου.

Απόρριψη, από το Συμβούλιο Επικρατείας, αιτήματος υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος ζήτησε να κριθεί ως αντισυνταγματική τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία αποκλείονται από τις κρίσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη την τροπολογία αυτή, το ΤΕΙ Ηπείρου είχε απορρίψει την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου για θέση διευθυντή. Ο τελευταίος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, για να ακυρωθεί το πρακτικό του ΤΕΙ. Το δικαστήριο έδωσε προσωρινή διαταγή στο ΤΕΙ να κάνει δεκτή την αίτηση του υπαλλήλου μέχρι να κριθεί η κύρια αίτηση την οποία έχει υποβάλλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.

Η προσωρινή αυτή διαταγή εστάλη από την ΑΔΕΔΥ στις κατά τόπους Ομοσπονδίες για μαζικές προσφυγές των μελών τους με ανάλογες περιπτώσεις.

Στην προσφυγή του στο ΣτΕ, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε σε «κηρυχθείσα από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (λευκή) απεργία» και ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο – ενόψει της δίκης στο Διοικητικό Εφετείο- να αναχθεί σε πρότυπο δίκη, ζητώντας να κριθεί ως αντισυνταγματική η τροπολογία.

Να σημειωθεί ότι με την πρότυπο δίκη εισάγονται προς συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν ευρύτερο αριθμό προσώπων, ενώ προδικάζεται η έκβαση όλων των δικών, στις οποίες εξετάζεται το ίδιο θέμα.

Ωστόσο, το ΣτΕ με την υπ.αριθμ. 6/2018 πράξη του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πρότυπη δίκη και απέρριψε το αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια

Δείτε Επίσης

Ο Δημήτρης Υφαντής, στη Μηλιά Μετσόβου

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Μηλιωτών Ιωαννίνων «ΟΙ ΜΕΡΑΝΟΙ» διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments