Δευτέρα , 14 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΑΡΤΑ: Γιορτάστηκε η «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

ΑΡΤΑ: Γιορτάστηκε η «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

Με κάθε επισημότητα την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στο Πέτα Άρτας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

psa     Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαρέλης, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, εκπρόσωποι των αρχών της Άρτας και πολίτες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πέτα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Φιλελλήνων.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς τόνισε «ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας καθιερώνει τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στο Πέτα Άρτας, τόπο θυσίας των Φιλελλήνων κατά την επανάσταση του ’21, αναδεικνύοντας τα σημαντικά μηνύματα του Φιλελληνισμού που παραμένουν ζωντανά και εξαιρετικά επίκαιρα αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης που έχει οικοδομηθεί στην Ευρώπη των λαών και της ειρήνης».

Πηγή by [author_name]

Δείτε Επίσης

Θετικές γνώμοδοτήσεις από την ΕΥΔ Ηπείρου για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης και τον εργαστηριακό εξοπλισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τη θετική της γνώμη για το σχέδιο σύμβασης του έργου «Μέτρα ανάσχεσης κατολισθητικών φαινομένων» στο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of