Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Αυστραλία: Μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Αυστραλία: Μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες παρέλασαν με την γαλανόλευκη

australia1

Μεγαλειώδης παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έγινε σήμερα στην Μελβούρνη με την πόλη να πλημμυρίζει στα γαλανόλευκα.

Χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές ελληνικών σχολείων, στην πλειονότητά τους πλέον τρίτης γενιάς Ελληνόπουλα, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα, προκάλεσαν θύελλα ενθουσιασμού και χειροκροτήθηκαν από τις πολλές χιλιάδες των ομογενών που παρακολούθησαν την παρέλαση στους χώρους του μνημείου Shrine of Remembrance και με φόντο τα πάρκα και τους ουρανοξύστες της Μελβούρνης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μνημείο, που έχει ελληνική αρχιτεκτονική δομή, θεωρείται «ιερό» για τους Αυστραλούς και στη μόνη μεταναστευτική κοινότητα που δίνεται για παρελάσεις είναι η ελληνική λόγω των «ειδικών δεσμών με την Ελλάδα».

Στην εντυπωσιακή παρέλαση αλλά και στην εντυπωσιακή προσέλευση ομογενών για να τιμηθούν οι ήρωες του 1821 συνέβαλαν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Μελβούρνη.

australia

Την παρέλαση τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Αντριους, εκπρόσωπος της πολιτειακής αντιπολίτευσης και πολυάριθμοι βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας κ.α.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Δαφαράνος διάβασε μηνύματα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρα εκφωνήθηκε από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας κα Χριστίνα Σημαντηράκη.

Ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Κώστας Κόντης, ευχαρίστησε θερμά την ομογένεια, τα σχολεία και τους επισήμους για τη συμμετοχή στον χθεσινό εορτασμό.

Μετά την παρέλαση έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

australia2

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments