Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Α.Νάκου-Δασούλα-Και φέτος τα φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών.Τα δικαιολογητικά, από Δευτέρα οι αιτήσεις

Α.Νάκου-Δασούλα-Και φέτος τα φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών.Τα δικαιολογητικά, από Δευτέρα οι αιτήσεις

 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  «Δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές που δεν έχουν οικονομική άνεση να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα ,και ξέρετε ποια είναι η ιδιαιτερότητα, τα παιδιά αυτά είναι ενταγμένα στα τμήματα των φροντιστηρίων, δεν γίνεται ένα τμήμα ξεχωριστά για παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών.Τα παιδιά αυτά δεν ξεχωρίζονται από τα άλλα ,δεν θα πούμε ότι αυτά τα παιδιά έρχονται δωρεάν ,πολλές  φορές δεν το ξέρουν ούτε τα παιδιά διότι έρχονται οι γονείς τους και κάνουν τις αιτήσεις».

Αυτά υπογράμμισε η  Αντιπεριφερειάρχης  Αγνή Νάκου-Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας σε παρέμβασή της (Ηχητικό ΕΔΩ)στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή το γεγονός ότι για  όγδοη  χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων, διοργανώνει για το σχολικό έτος 2019–2020 πρόγραμμα Κοινωνικών Φροντιστηρίων, για τους κατοίκους των δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Όπως σημείωσε το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπ’ όψιν και κοινωνικοί παράγοντες. Η επιλογή θα γίνει από Επιτροπή η οποία θα εξετάσει τα δικαιολογητικά των αιτήσεων.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα, βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2019 (οικονομικού έτους 2018) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2019 που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω TAXIS, καθώς και φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.
Αναλόγως των περιπτώσεων  πρέπει να κατατεθούν φωτοτυπία γνωμάτευσης υγειονομικής επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω, φωτοτυπία διαζευκτηρίου, αγωγής διαζυγίου ή οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου που να αποδεικνύει την διάσταση και την επιμέλεια των τέκνων, βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. ή κάρτα ανεργίας, και φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας με θεώρηση από Δ.Ο.Υ.
Το σχετικό έντυπο αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης θα διατίθεται από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας .Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι, στο 128 γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας Ηπείρου, στο κτίριο του διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου 1, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651087128).

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments