Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Βραζιλία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου της Petrobras

Βραζιλία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου της Petrobras

Μια έκρηξη που σημειώθηκε σε μια πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Petrobras την Τετάρτη στα ανοικτά της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου της Βραζιλίας, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους…

 

τρεις άνθρωποι, άλλοι δέκα να τραυματιστούν και έξι ακόμη να αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου.

«Μετά λύπης της η Petrobras πρέπει να ανακοινώσει (…) ότι σήμερα Τετάρτη στις 12:50 (16:50 ώρα Ελλάδας) μια έκρηξη σημειώθηκε στην πλωτή εξέδρα Σιντάντ ντε Σάου Ματέους (…). Μεταξύ των 74 εργαζομένων που επέβαιναν σε αυτή οι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους επιτόπου, δέκα τραυματίσθηκαν και έχουν πλέον διακομιστεί με ελικόπτερο για να τους παρασχεθούν φροντίδες στη Βιτόρια (σ.σ. την πρωτεύουσα της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου) και έξι να θεωρούνται αγνοούμενοι», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Petrobras διευκρίνισε ότι μισθώνει την πλωτή εξέδρα Ματέους, η οποία ανήκει στη νορβηγική εταιρεία BW Offshore. Η εξέδρα λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2009 στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα Καμαρουπίμ και Καμαρουπίμ Νόρτε, στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου, σε απόσταση 120 χλμ. από αυτές.

«Η BW προσφέρει βοήθεια στους εργαζομένους της και στις οικογένειές τους, με την υποστήριξη της Petrobras», ανέφερε η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση, η οποία διευκρίνισε ότι οι εργασίες στην εξέδρα «έχουν ανασταλεί» και ότι η παραγωγή της «ανέρχεται σε 2,2 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of