Παρασκευή , 12 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Βρετανία: Επέστρεψαν περισσότεροι από 300 επικίνδυνοι τζιχαντιστές

Βρετανία: Επέστρεψαν περισσότεροι από 300 επικίνδυνοι τζιχαντιστές

Επιπλέον 700 άτομα, κυρίως μουσουλμάνοι Βρετανοί έχουν επίσης επισκεφθεί την περιοχή

 

tzixantistes_10
Περισσότεροι από 300 «επικίνδυνοι τζιχαντιστές» έχουν επιστρέψει στη Βρετανία έχοντας πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, αριθμός πολύ μεγαλύτερος απ΄ ότι εθεωρείτο αρχικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph. Περίπου 700 ισλαμιστές που θεωρούνται «επικίνδυνοι» από τις μυστικές υπηρεσίες έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ από την αρχή της σύγκρουσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Από αυτούς, περίπου 320 έχουν επιστρέψει και έχουν επισήμως καταγραφεί ως «άτομα ενδιαφέροντος».

Επιπλέον 700 άτομα, κυρίως μουσουλμάνοι Βρετανοί, που δεν θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια επίσης έχουν επισκεφθεί την περιοχή.Προηγουμένως, η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι περίπου 500 τζιχαντιστές πολέμησαν με το ΙΚ και ότι οι 250 έχουν επιστρέψει στη χώρα. Η εφημερίδα διαθέτει πληροφορίες ότι περίπου «24» άτομα που έχουν επιστρέψει στη χώρα εμπλέκονται σε σχέδια για τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία που μέχρι στιγμής έχουν αποτραπεί.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments