Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Γαλλία: Διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδων με τζιχαντιστικό περιεχόμενο

Γαλλία: Διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδων με τζιχαντιστικό περιεχόμενο

Πρόκειται για πέντε ιστοσελίδες που προπαγάνδιζαν υπέρ της ISIS

internet

Για πρώτη φορά, οι γαλλικές αρχές εφάρμοσαν διοικητική απόφαση για διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδων με τζιχαντιστικό περιεχόμενο, βάσει της νομοθεσίας για τη δίωξη απολογητών της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για πέντε ιστοσελίδες που προπαγάνδιζαν υπέρ της ISIS αλλά δεν είχαν ρόλο στην στρατολόγηση μαχητών.

Οπως αναφέρει η Monde, το περιεχόμενο των ιστοσελίδων περιλάμβανε μεταξύ άλλων αναπαραγωγή «επίσημων» κειμένων της τζιχαντιστικής οργάνωσης ή ομιλίες του αρχηγού του. Η λειτουργία τους, αναφέρει, διακόπηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ενα από τα site ήταν το islamic-news.info, που παρουσιαζόταν ως «αντίδοτο στην σιιτική προπαγάνδα» -οι σιίτες μουσουλμάνοι είναι ο προσφιλής «εσωτερικός εχθρός» της σουνιτικής ISIS. Πλέον, το μήνυμα του υπουργείου Εσωτερικών που εμφανίζεται σε όποιον προσπαθήσει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα είναι: «Έχετε επαναπροωθηθεί σε αυτόν τον ιστότοπο επειδή ο υπολογιστής σας δεν μπορούσε να συνδεθεί σε ιστοσελίδα, το περιεχόμενο της οποίας υποκινεί τρομοκρατικές πράξεις ή υπερασπίζεται δημόσια τρομοκρατικές πράξεις».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος -Ο ρόλος της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι καθαρά αποσταθεροποιητικός

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τα σχέδια σε βάρος της Αρμενίας, την ηρωική στάση του λαού της , ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of