Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Γαλλία: η μουσουλμανική κοινότητα ζητά νέα τζαμιά

Γαλλία: η μουσουλμανική κοινότητα ζητά νέα τζαμιά

Αυτό το διήμερο πραγματοποιήθηκε διάσκεψη των γαλλικών ισλαμικών οργανώσεων κοντά στο Παρίσι.

gallia6

 

Τον διπλασιασμό των τζαμιών στη Γαλλία κατά την επόμενη διετία ζήτησε μια από της ηγετικές φυσιογνωμίες της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα, προκειμένου να καλυφθούν οι λατρευτικές ανάγκες των πιστών.

«Χρειαζόμαστε τα διπλάσια  μέσα σε δυο χρόνια», δήλωσε ο Νταλίλ Μπουμπακέρ, επικεφαλής του Γαλλικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου και διευθυντής του τζαμιού του Παρισιού, κατά τη διάσκεψη των γαλλικών ισλαμικών οργανώσεων που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Λε Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι.

«Υπάρχουν πολλά δωμάτια λατρείας, πολλά τεμένη των οποίων η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί και πολλά τζαμιά που δεν χτίζονται», συμπλήρωσε.

Η έκκληση του κ. Μπουμπακέρ έρχεται τρεις μήνες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των ισλαμιστών αδελφών Κουασί και του Αμεντί Κουλιμπάλι στο Παρίσι, οι οποίες κατέληξαν στο θάνατο 17 ανθρώπων.

Η περίοδος μετά τις επιθέσεις έχει σημαδευτεί από την άνοδο της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία, με 167 καταγεγραμμένες ενέργειες εναντίον τζαμιών ή απειλές τον Ιανουάριο, έναντι μόλις 14 τέτοιων περιστατικών τον αντίστοιχο μήνα του 2014, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x