Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Αρχική / Διεθνή Νέα / Γερμανία: Αυστηρότεροι οι κανόνες ασφαλείας στις αεροπορικές εταιρίες

Γερμανία: Αυστηρότεροι οι κανόνες ασφαλείας στις αεροπορικές εταιρίες

 «Ζητάμε οι πιλότοι να υποβάλλονται σε πιο συχνές και πιο αυστηρές εξετάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Γερμανών Ιατρικών Αεροπορικών Εξεταστών

Germanwings-002

Αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας στις αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσε σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος της ένωσης Γερμανών Ιατρικών Αεροπορικών Εξεταστών Χανς-Βέρνερ Ταϊχμίλερ.

«Ζητάμε οι πιλότοι να υποβάλλονται σε πιο συχνές και πιο αυστηρές εξετάσεις», δήλωσε ο κ. Χανς-Βέρνερ Ταϊχμίλερ.

Μετά την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις για την οποία, απ΄ ό,τι φαίνεται, ευθύνεται ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου οι Γερμανοί ιατρικοί αεροπορικοί εξεταστές ζητούν να ενισχυθούν οι εξετάσεις που γίνονται στους πιλότους.

«Η κατανάλωση ψυχοτρόπων φαρμάκων και ναρκωτικών πρέπει επίσης να δηλώνεται», πρόσθεσε ο Ταϊχμίλερ, αφού η έρευνα έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε στο παρελθόν από καταθλιπτικά επεισόδια και είχε αυτοκτονικές τάσεις για τις οποίες είχε απευθυνθεί σε πολλούς ψυχιάτρους.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, φάρμακα για την αντιμετώπιση της μανιοκατάθλιψης βρέθηκαν στο σπίτι του 27χρονου άνδρα, ο οποίος, όπως μοιάζει να προκύπτει από την ανάλυση των μαύρων κουτιών του αεροπλάνου, έριξε ηθελημένα στις 24 Μαρτίου το Airbus στις γαλλικές Άλπεις σκοτώνοντας τους 149 επιβαίνοντες σε αυτό.

Οι συστάσεις του Ταϊχμίλερ ξεπερνούν κατά πολύ τις τρέχουσες πρακτικές, οι οποίες στο πλαίσιο του ετήσιου ιατρικού ελέγχου ικανότητας των πιλότων προβλέπουν αιματολογικές εξετάσεις για τον καθορισμό του ποσοστού της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και σε κάποιες περιπτώσεις του ζαχάρου.

Οι εξετάσεις αυτές δεν επιτρέπουν να εντοπιστεί η παρουσία ψυχοτρόπων φαρμάκων ή ναρκωτικών, σύμφωνα με την Βελτ, η οποία επισημαίνει ότι επίσης δεν γίνονται τακτικές ψυχολογικές εξετάσεις στους πιλότους.

Η ένωση εξετάζει επίσης να υποβάλει και άλλες συστάσεις, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος του ήπατος, των νεφρών ή της χοληστερίνης των πιλότων, επεσήμανε ο Ταϊχμίλερ.

Στα τέλη Μαρτίου, λίγο μετά τη συντριβή του Airbus ο Ούβε Μπαϊντερβέλεν, αντιπρόεδρος της ένωσης, είχε χαρακτηρίσει «υπερβολική» την υπόθεση να υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ οι πιλότοι κατά τις εξετάσεις ρουτίνας.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments