Δευτέρα , 24 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήλωση του βουλευτή Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) για το «Έτος Γιάννη Μόραλη»

Δήλωση του βουλευτή Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) για το «Έτος Γιάννη Μόραλη»

v.tsirkasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Δήλωση του βουλευτή Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) για το «Έτος Γιάννη Μόραλη»

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Γιάννη Μόραλη, ο οποίος γεννήθηκε στην Άρτα το 1916, και υπήρξε επί σειρά ετών καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ο Γιάννης Μόραλης είναι μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της ελληνικής τέχνης του 20ου αιώνα, ενώ το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του αποτελεί ίσως την πιο τεκμηριωμένη εκδοχή του «ελληνότροπου μοντερνισμού».

Το Υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Αρτινού ζωγράφου κηρύσσει το 2016 «Έτος Γιάννη Μόραλη». Επιπλέον, θεσπίζει το «Βραβείο Εικαστικών Τεχνών Γιάννης Μόραλης», το οποίο φέτος θα απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή για την πόλη και τον Νομό μας και οφείλει να αναδειχθεί από όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας ως το μέγιστο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, προκειμένου να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού στην Άρτα. Έχουμε την τιμή και συνάμα την υποχρέωση, με αφορμή το «Έτος Γιάννη Μόραλη», να καταστήσουμε τη γενέτειρα του μεγάλου ζωγράφου επίκεντρο μιας σειράς μεγάλων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα μέσα στη χρονιά, όπως αρμόζει στη μνήμη και τη φήμη του μεγάλου καλλιτέχνη.

Ως βουλευτής Άρτας είμαι διατεθειμένος να στηρίξω με κάθε τρόπο τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ώστε μέσα από αυτές να αναδειχτεί και να προβληθεί το έργο του Αρτινού ζωγράφου, εγγράφοντας αλλά και αναζητώντας το πολιτιστικό αποτύπωμα της Άρτας στη σύγχρονη εποχή.

Δείτε Επίσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων,για τον θάνατο του Μαρίνου Γαρνέλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά έναν μαχητή της ζωής, τον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments