Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ζίτσας: Πρόταση για προβολή και προώθηση των τοπικών μας προιόντων στην αγορά του Σανκτ Λεόν – Ροτ της Γερμανίας

Δήμος Ζίτσας: Πρόταση για προβολή και προώθηση των τοπικών μας προιόντων στην αγορά του Σανκτ Λεόν – Ροτ της Γερμανίας

Η προώθηση και προβολή των αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών στην αγορά της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας αποτέλεσε μεταξύ άλλων, αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση των Δημάρχων Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου και Σανκτ Λεόν-Ροτ Alexander Eger το πρωί της Τρίτης (03/09/2019) στο γραφείο του Δημάρχου στην Ελεούσα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη της  αντιπροσωπείας του Δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ στο Δήμο Ζίτσας και στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο Δήμοι την τελευταία τριετία με τη δωρεά από την πλευρά του Δήμου της Γερμανίας ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Τη  Γερμανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο του Σανκτ Λεόν-Ροτ Alexander Eger υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, και Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρουσία των οποίων οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Στόχος της επίσκεψης είναι η διεύρυνση της μέχρι σήμερα συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο Δήμοι και σε άλλους τομείς, γεγονός που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Ζίτσας στο χαιρετισμό του καλωσορίζοντας το Γερμανό ομόλογό του και τα μέλη της αντιπροσωπείας. «Σήμερα, με την παρουσία σας εδώ, ευελπιστούμε πως θα διευρύνουμε τους δρόμους συνεργασίας και κοινών δράσεων στους τομείς: του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού,  των επιχειρήσεων, των τοπικών προϊόντων, και σε κάθε άλλο πεδίο που θα βοηθήσει στην πρόοδο των πόλεών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Ζίτσας εξειδίκευσε την πρότασή του ζητώντας από τον κ. Eger να εξετάσουν από κοινού τρόπους προώθησης και προβολής των τοπικών προϊόντων και ειδικότερα των αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών στα καταστήματα της γερμανικής αγοράς. Μια πρόταση που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κ. Eger ο οποίος δεσμεύτηκε πως με την επιστροφή του στο  Σανκτ Λεόν-Ροτ θα κάνει όλες τις απαραίτητες συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων για την  προώθηση των εν λόγω προϊόντων στις προθήκες τους προς πώληση.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Σανκτ Λεόν-Ροτ πρότεινε στον κ. Πλιάκο τη διοργάνωση συναυλιών με τη μπάντα το Δήμου του σε επιλεγμένους χώρους του Δήμου Ζίτσας. «Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία που μας επιφυλάσσετε κάθε φορά που σας επισκεπτόμαστε και θα εργαστούμε για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας στα ζητήματα που θέσατε καθώς και στον τομέα του πολιτισμού μα τη δημοτική μας μπάντα», ήταν η απάντηση του κ. Eger επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα συνεργασίας και σχέσεων που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments