Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στις 29 Ιουνίου η επανέναρξη της Super League 2!

Στις 29 Ιουνίου η επανέναρξη της Super League 2!

Από Άγγελος Μπάρκας–

Λευκός” καπνός βγήκε από τη σύσκεψη της Τετάρτης (3/6) των ομάδων την δεύτερης κατηγορίας και στις 29 Ιουνίου θα πάει στη σέντρα η Super League 2.

Στη μακράς διάρκειας σύσκεψη της Super League 2 , απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Στο “στρογγυλό τραπέζι” τέθηκαν όλες οι ημερομηνίες ώστε να καταλήξουν στην 29η Ιουνίου για την σέντρα. Θυμίζουμε πώς βασικό ζήτημα ήταν από πότε θα μετρούσαν οι τέσσερις εβδομάδες, που απαιτεί ως ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες της Λίγκας, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης θα έχουν επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τις ΕΠΟ και ΕΡΤ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και για το μέλλον των πλέι οφ και πλέι άουτ, που συνεχίζουν να είναι αβέβαια.

Ακόμα μια είδηση που προέκυψε από τη σύσκεψη είναι η πρόταση της Super League 2 για την αναδιάρθρωση και το μέλλον των κατηγοριών που θα προταθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η πρόταση περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες με 18 ομάδες στη Super League 1, 14 ομάδες στη Super League 2, 14 ομάδες στη Football League και χωρίς κανέναν υποβιβασμό.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.  

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας

2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.

3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.

6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».

Μπορεί να πάρθηκε μια ημερομηνία – “μπούσουλας” για το μέλλον του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι τη τελική σέντρα και ειδικά όταν μιλάμε για μια πολύπαθη κατηγορία.  

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...