Παρασκευή , 28 Φεβρουαρίου 2020
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος πρότυπο, ο Δήμος Ιωαννιτών στην εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Δήμος πρότυπο, ο Δήμος Ιωαννιτών στην εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

αξιολόγηση Παγκόσμια Τράπεζα

 Την εικόνα ενός «Δήμου πρότυπο» σε ότι αφορά στην λειτουργία των Κοινωνικών του δομών  για την εφαρμογή του προγράμματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας της Παγκόσμιας Τράπεζας που αξιολογούν το πρόγραμμα.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους 13 Δήμους όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά, στο πλαίσιο της εθνικής εφαρμογής του, το πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Χθες, ομάδα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Τράπεζας -η οποία έχει χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα- πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Ιωαννιτών, με σκοπό  την αξιολόγηση σε ότι αφορά στον σχεδιασμό, οργάνωση, εφαρμογή και αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

Σε μια διαδικασία επιτόπιας αξιολόγησης που διήρκησε πάνω από 10 ώρες, οι αξιολογητές της Παγκόσμιας Τράπεζας είχαν συναντήσεις:

  1. με την πολιτική ηγεσία του Δήμου Ιωαννιτών.
  2. με την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών.
  3. με τα στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας που εργάστηκαν για την εφαρμογή του προγράμματος.
  4. με ομάδες δικαιούχων του προγράμματος, αλλά και με ομάδες απορριφθέντων πολιτών.
  5. με ομάδες εκπροσώπων Φορέων (Εργατικό Κέντρο, Σύλλογοι ΑμΕΑ, κ.λ.π.).
  6. με επαγγελματίες Λογιστές.

 

Στην τελική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, η επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε την ικανοποίηση της για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» στο Δήμο Ιωαννιτών, εξήρε ιδιαίτερα την κινητοποίηση και τη συνεργασία του Δήμου με όλους τους φορείς, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το Δήμο μας ως «Δήμο πρότυπο» με βάση τη συνολική εικόνα που αποκόμισαν.

Δείτε Επίσης

Κ.Καμπουράκης-Κανένα πρόβλημα στους μαθητές Λυκείου Θεσπρωτίας που επέστρεψαν από την Ιταλία

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους μαθητές του Λυκείου Θεσπρωτίας που επέστρεψαν από ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of