Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Οριστικά στα Γιάννενα το πρώην κλειστό ξιφασκίας

Οριστικά στα Γιάννενα το πρώην κλειστό ξιφασκίας

Το πρώην κλειστό ξιφασκίας, ένα βοηθητικό γγήπεδο    και μηχανολογικό εξοπλισμό θα παραλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου από τις υπό αποσυναρμολόγηση Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για τις εγκαταστάσεις αυτές υπάρχει η σύμφωνη γνώμη  του Υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Ελευθερίου Αυγενάκη.

Η Περιφέρεια θα επωμιστεί το κόστος της αποσυναρμολόγησης,  που για λογαριασμό της εταιρίας LAMDA στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία INTRAKAT-  και το οποίο θα καλυφθεί με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το κλειστό ξιφασκίας είναι έκτασης περίπου 10.5 στρεμμάτων, έχοντας διαστάσεις 150 μέτρα μήκος και 65 μέτρα πλάτος.

Η λύση της μεταφοράς των κλειστών γυμναστηρίων του Ελληνικού επιλέχτηκε ως η πλέον ρεαλιστική και άμεση καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα της κατασκευής του δεύτερου κλειστού στο Βοτανικό Ιωαννίνων.

«Μας είχε ζητηθεί το 2019 από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη η μελέτη του Κλειστού, την οποία παραδώσαμε μαζί με την πολεοδομική άδειας στις 17 Μαΐου 2019. Επειδή ήταν άδεια μελέτης- κατασκευής μας απάντησε  ότι τα θέλει αναλυτικά και τα οποία βγήκαν τον Ιούλιο του 2019, με το κόστος να ανέρχεται σε 15 εκ. ευρώ, αλλά τότε ο κ. Βασιλειάδης είχε αποχωρήσει. Όλα αυτά ναυάγησαν και ξεκινήσαμε και πάλι από την αρχή», εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

Δείτε Επίσης

Απαγόρευση απόκτησης νέων ζώων, στον ιδιοκτήτη του δύστυχου μικρού γαϊδουριού στο το Γραμμένο

Εισαγγελική Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, μετά το σχετικό αίτημά της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ...