Πέμπτη , 8 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Δημόσια εμφάνιση Φ.Κάστρο μετά από ένα χρόνο

Δημόσια εμφάνιση Φ.Κάστρο μετά από ένα χρόνο

Την περασμένη Δευτέρα έκανε δημόσια εμφάνιση ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

www.theflagshop.co.uk

www.theflagshop.co.uk

Πρόκειται για την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον Δεκέμβριο οπότε η Κούβα συμφώνησε στην αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες του Κάστρο καθισμένου να ανταλλάσσει χειραψία με τα μέλη αντιπροσωπείας από τη Βενεζουέλα. Φορούσε ένα καπέλο του μπέιζμπολ και ένα αντιανεμικό.

Δεν έχει δοθεί εξήγηση γιατί η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα με πέντε μέρες καθυστέρηση.

Ο Κάστρο είχε συνάντηση περίπου μιάμιση ώρας σε ένα σχολείο με την 33μελή αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα, η οποία βρέθηκε στην Κούβα στο πλαίσιο αποστολής αλληλεγγύης.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα Βενεζουέλα έχει γίνει ο στενότερος σύμμαχος της κομμουνιστικής Κούβας και ο σημαντικότερος ευεργέτης της.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κάστρο ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2014, στα εγκαίνια ενός πολιτιστικού κέντρου στην Αβάνα με χορηγό έναν από τους αγαπημένους του κουβανούς καλλιτέχνες, τον Αλέξις Λέιβα.

Έκτοτε είχαν δημοσιευτεί μόνο φωτογραφίες του Φιντέλ να δέχεται στην οικία του επισκέπτες, αλλά ο ίδιος δεν είχε κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση, τροφοδοτώντας από καιρό σε καιρό με την παρατεταμένη απουσία του τα σενάρια περί θανάτου του που καλλιεργεί η αντικουβανική προπαγάνδα.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments