Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Διαδρομές του νέου ελληνισμού- «Ο έρωτας στη ποίηση του Αγαθία»

Διαδρομές του νέου ελληνισμού- «Ο έρωτας στη ποίηση του Αγαθία»

perna_erotas_675_2_292747_u322x9Από:Γιώργος Γκόντζος–Στο πλαίσιο των διαλέξεων υπό τον τίτλο Διαδρομές του νέου ελληνισμού που συνδιοργανώνονται από Το Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και  το Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου Ιωαννιτών στην αίθουσα «Δ. Χατζής», τη Δευτέρα 15 Φεβουαρίου  2016,  ώρα  8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο κ.  Αλέξανδρος Αλεξάκης,  Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας με θέμα:

«Ο έρωτας στη ποίηση του Αγαθία»

Ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης είναι Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε, ως προπτυχιακός φοιτητής, Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτορας Βυζαντινής Φιλολογίας το 1992. Είναι ο συντάκτης τεσσάρων μονογραφιών, αλλά και μικρότερων εργασιών γύρω από τη Βυζαντινή φιλολογία και ειδικότερα την ιστορία Βυζαντινών χειρογράφων και ανθολογίων, τη Βυζαντινή Αγιολογία, τη Βυζαντινή Ιστοριογραφία και την Ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι επίσης ένας από τους εκδότες της σειράς Dumbarton Oaks Medieval Library του Πανεπ. Harvard στο πλαίσιο της οποίας έχει επιμεληθεί την έκδοση, μετάφραση και σχολιασμό Βυζαντινών κειμένων όπως Συλλογές Θαυμάτων, τα Ambigua του Μαξίμου του Ομολογητού, κ.ά. Την περίοδο αυτή ετοιμάζει την κριτική έκδοση, σχολιασμό και μετάφραση στα Αγγλικά και στα Ελληνικά των Θαυμάτων της Ζωοδόχου Πηγής του Νικηφόρου Καλλίστου Ξανθοπούλου (14ος αι.) και την έκδοση των πρακτικών της Μονής Βαζελώνος στον Πόντο με τον συνάδελφο Γ. Μαυρομάτη.

 

 

Δείτε Επίσης

«Η Σειρήνα της Μαρτινίκα» στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων συνεχίζουν τις θερινές κινηματογραφικές ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of