Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Κάστρο των παιδιών 2018.

Κάστρο των παιδιών 2018.

–Από Χάρης Δάφλος–

Συνέντευξη για τη λειτουργία του θερινού θεσμού παιδικών δράσεων του Πνευματικού Κέντρου, Κάστρο Των Παιδιών, παραχώρησε σήμερα Τετάρτη ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος.

Ο κ. Γκόγκος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Ο επιτυχημένος θεσμός του Πνευματικού Κέντρου Το κάστρο των Παιδιών, συνεχίζει και φέτος με επιτυχία την δράση του. Φέτος φιλοξενούμε για μια εβδομάδα περίπου 120 παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και ψυχαγωγίας.

Όπως γνωρίζετε, μετά την νέα απαγόρευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, για τη χρήση της Νότιας Πύλης του Κάστρου, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στους υπαίθριους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής.

Παρά την εξαιρετική συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, ήταν αδύνατον να υποβάλουμε γονείς και παιδιά στην καθημερινή ταλαιπωρία περιήγησης μέσα από το σύμπλεγμα του Κάστρου.

 Διαμορφώσαμε λοιπόν το συγκρότημα αυτό, σε μια ξεχωριστή εγκατάσταση για τα παιδιά, ώστε να εξασφαλίζονται απολύτως οι κατάλληλες συνθήκες. Καθημερινά λειτουργούν 6 εργαστήρια και τομείς δράσεις, με την ευθύνη των έμπειρων στελεχών του Πνευματικού Κέντρου, (ΚΔΑΠ, Εικαστικό Εργαστήρι, Δημ. Ωδείο, Τμήμα Παραδοσιακών χορών, Σχολή Χορού κλπ)

 Δίνουμε λοιπόν και φέτος την ευκαιρία σε παιδιά της πόλης να συμμετάσχουν σε χαρούμενο και δημιουργικό θερινό σχολείο πολιτισμού, γεμίζοντας εμπειρίες και γνώσεις. Τα πρώτα συμπεράσματα από τη χρήση του νέου μας χώρου είναι πολύ ενθαρρυντικά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Πνευματικού Κέντρου για την αποτελεσματική τους δράση, όπως και τον Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξή του.» κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments