Κυριακή , 12 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Δράσεις Οδικής Ασφάλειας από τον Δήμο Ιωαννιτών

Δράσεις Οδικής Ασφάλειας από τον Δήμο Ιωαννιτών

Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας την 1η αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών, με 1,35 εκ. νεκρούς ετησίως. Στην Ελλάδα, 2 άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στο δρόμο ενώ τουλάχιστον 3 μένουν ανάπηροι. Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που παρατηρείται στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. στα ποσοστά των θανάτων από τροχαία.

Με αφετηρία τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συνεχίζοντας την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και πρωτίστως της βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών – αυριανών πολιτών η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, με δηλώσεις της  έκανε γνωστό πως ο Δήμος Ιωαννιτών σκοπεύει να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια.

«Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας. «Πάνος Μυλωνάς» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό Πανευρωπαϊκά και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιλέχθηκαν από το Δήμο και απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου είναι δωρεάν, περιλαμβάνουν θεωρητικό εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική – βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ. Συγκεκριμένα θα γίνει χρήση: Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, Προσομοιωτή Πρόσκρουσης, Ζυγαριά Συσχέτισης Βάρους – Ταχύτητας και Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης», τόνισε η κ. Βασιλείου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι τα προγράμματα θα παρακολουθήσουν 400 μαθητές και θα υλοποιηθούν Πέμπτη και Παρασκευή στις 11 – 12 Απριλίου το πρωί  στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18).

Παράλληλα, την Πέμπτη 11 Απριλίου το απόγευμα από τις 6:30 έως τις 9:30 θα πραγματοποιηθεί Ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Οδικής Ασφάλειας για ενήλικες και ο χώρος των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων καθώς και οι προσομοιωτές θα είναι διαθέσιμοι για τους δημότες. Ακόμα στο χώρο των εκδηλώσεων θα έχουν παρουσία η ΛΕΜΙ καθώς και η οργάνωση Save Lives.

Τέλος, η κ. Βασιλείου, ευχαρίστησε τον Ά Σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αρωγή του στην απρόσκοπτη διοργάνωση των εκδηλώσεων καθώς παρείχε πρόθυμα τις εγκαταστάσεις του και κάθε μέσο που του ζητήθηκε.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments