Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Απασχόληση / ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΗ

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας καλεί σωματεία και εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή τα τεκταινόμενα στο Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και στον Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ατομικές συμβάσεις, η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, ταυτόχρονα με το χτύπημα και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης δένουν την ολομέτωπη επίθεση και το σχέδιο κυβέρνησης και κεφαλαίου για να θωρακίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του.

Η δικιά μας ζούγκλα, με τα ωράρια – λάστιχο και το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, είναι ο δικός τους εκσυγχρονισμός. «Εκσυγχρονισμός και πρόοδος» για τα κέρδη τους, είναι η πάγια εντολή της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και «ευελιξία», που με ευλάβεια υπηρετούν πιστά και εγκληματούν στις πλάτες μας όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Την ώρα που ο λαός υποφέρει απ’την πανδημία, με τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, τις παλινωδίες της με τα απανωτά lockdown, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα απέλυσαν γιατρό, που μπήκε μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Παρά τις τραγικές ελλείψεις και τις ζωές που χάνονται καθημερινά, απολύουν τους ήρωες, αντί να μονιμοποιήσουν όλους τους συμβασιούχους γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα η εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΣ δεν χάνει χρόνο, προσβάλλει με ασφαλιστικά μέτρα την απόφαση επαναπρόσληψης του συναδέλφου που απέλυσε, γιατί απήργησε διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας του και των συναδέλφων του. Είναι αδίστακτοι. Παρά το γεγονός ότι με την οργανωμένη παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων ο συνάδελφος επέστρεψε στη δουλειά, τον τιμώρησαν, τον τοποθέτησαν στο πιο σκληρό κομμάτι της παραγωγής, στο κρέμασμα, χωρίς καμία εκπαίδευση, στο κομμάτι που έχει δοθεί εξ ολοκλήρου μόνιμα στους εργολάβους. Στο τμήμα, όπου δεν χορηγούνται ούτε τα ελάχιστα μέσα προστασίας, εκεί όπου οι εργάτες λούζονται από την κορφή ως τα νύχια με περιττώματα. Είναι ασυγκράτητοι, τώρα θέλουν και με τη βούλα των δικαστηρίων απόλυση του συναδέλφου.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν έχουν τσίπα. Την ώρα που οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Την ώρα που θυσιάζονται ζωές στους ανταγωνισμούς των κερδών των φαρμακοβιομηχάνων και των κυβερνήσεων, οι οποίες τους υπηρετούν, η ΠΙΝΔΟΣ προσπάθησε να επιβάλλει από το παράθυρο τον εμβολιασμό των εργατών της. Θέλει άλογα κούρσας τους εργάτες, για να είναι ένα βήμα μπροστά στον ανταγωνισμό της με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση, που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να παίζει με τις ζωές και την υγεία μας.

Η απόλυση της γιατρού στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και το κυνήγι του συναδέλφου στην ΠΙΝΔΟΣ, στρώνουν το δρόμο για τη μεγαλοεργοδοσία της πόλης μας.  Δείχνουν τι θα ακολουθήσει για τους εργάτες αν τους αφήσουμε να τους περάσει.

Καλούμε μαζικά τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης μας στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας, 19 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Προετοιμάζουμε την απεργία στις 6 Μάη για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!»

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...