Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Δυναμικό το «παρών» του Δήμου Αρταίων στην διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Δυναμικό το «παρών» του Δήμου Αρταίων στην διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα

MITT PHOTO 2MITT PHOTOΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Με επιτυχία έγινε το πρώτο βήμα εξωστρέφειας για τον τουρισμό της Άρτας, με το Δήμο να συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ρωσίας, ΜΙΤΤ. Για τρεις ημέρες η καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού χτύπησε στη Μόσχα, με το Δήμο να δίνει δυναμικό «παρών», προβάλλοντας σε επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες την πλούσια βυζαντινή κληρονομιά της Άρτας.

Επικεφαλής της αποστολής του Δήμου ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Νίκο Λιόντο και τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Θανάση Αρκουμάνη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν σημαντικές επαφές με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την ανάδειξη των μνημείων μας στην Ρωσία και το ενδιαφέρον που υπήρξε ήταν πολύ έντονο. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στην περιοχή. Άρτα και Ρωσία, άλλωστε, συνδέονται στενά με τον Μάξιμο Γραικό, κάτι που τονίστηκε ιδιαίτερα στις διμερείς επαφές της αποστολής του Δήμου Αρταίων. Παράλληλα, έγιναν συναντήσεις εργασίας και με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία, με στελέχη του ΕΟΤ από Αθήνα και Ρωσία, αλλά και με ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Ρωσική αγορά, ενώ εξετάστηκαν και οι πιθανότητες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «έτους Ελλάδας στη Ρωσία», όπως έχει οριστεί το 2016.

«Έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την τουριστική εξωστρέφεια της πόλης μας σε μια αγορά με την οποία έχουμε πολλά κοινά. Η βυζαντινή πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας γοήτευσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αλλά και το ίδιο το Ρωσικό κοινό. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς της Άρτας και να διευρύνουμε τις επαφές με την Ρωσική τουριστική αγορά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δείτε Επίσης

Το Ζαγόρι υποψήφιο Πολιτιστικό Τοπίο της UNESCO

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνουν Εκδήλωση Ενημέρωσης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of