Τρίτη , 4 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΚΠΑ: Πλήγμα για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος η συνεχιζόμενη κατάληψη

ΕΚΠΑ: Πλήγμα για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος η συνεχιζόμενη κατάληψη

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι πρυτανικές αρχές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

panepistimia2

 

«Καμπανάκι» για τα «σημαντικά προβλήματα» που προκαλεί στη λειτουργία του Ιδρύματος η συνεχιζόμενη κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ, από ομάδα αντιεξουσιαστών, κρούουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή τους. Όπως αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές, «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια» που πραγματοποιείται με «αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα» πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά.

«Η συνεχιζόμενη αδυναμία λειτουργίας του Κεντρικού Κτηρίου δημιουργεί πλέον σημαντικά προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, όπως τις πληρωμές των εργαζομένων, την εκπαιδευτική διαδικασία, τις νομικές και δικαστικές υποθέσεις, τις υποθέσεις προς Εθνικούς και Διεθνείς φορείς», τονίζουν, σημειώνοντας μάλιστα ότι «παρά το γεγονός ότι έχουμε προβεί από τριημέρου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει προκύψει καμία λύση του προβλήματος».
Σημειώνεται ότι το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στον χώρο των Προπυλαίων.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

«Δεν το χρειάζεσαι; Χάρισέ το σε κάποιον που το έχει ανάγκη» κοινωνική δράση του ΟΚΠΑΠΑ

Ο «ΟΚΠΑΠΑ»με αγάπη και σεβασμό καλεί τους συμπολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of