Τρίτη , 18 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εντυπωσίασε στη Μονή Λαζαριστών το έργο «Πέρασε ο καιρός, παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως» από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Βελισσαρίου

Εντυπωσίασε στη Μονή Λαζαριστών το έργο «Πέρασε ο καιρός, παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως» από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Βελισσαρίου

18221685_1174369146026043_4952017951576538287_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Το ζεστό χειροκρότημα των θεατών κέρδισε το απόγευμα της Τετάρτης η παράσταση «Πέρασε ο καιρός, παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως», που παρουσιάστηκε στην Θεατρική Άνοιξη Εφήβων, στην κεντρική σκηνή της Μονής Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.
Το έργο ανέβηκε από το Γυμνάσιο Βελισσαρίου και εντυπωσίασε το κοινό και τους συμμετέχοντες, με τη θεατρικότητά του και την ολοκληρωμένη παρουσία των μαθητών στη σκηνή.
Πρόκειται για ένα έργο που παίχτηκε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, σε διασκευή και καθοδήγηση της καθηγήτριας Λουκίας Τσακίρη, βασισμένο στο έργο της Μάγιας Δεληβοριά «Η αλφαβήτα της εφηβείας».
Την παράσταση των μαθητών παρακολούθησαν η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, ο αντιπρόεδρος Φίλιππος Παπανικολάου, o καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Αναστασάκης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, οι καθηγήτριες του Γυμνασίου Βελισσαρίου Λουκία Τσακίρη, Μαρία Ζήκου και Αλίκη Ευταξία, καθώς και οι μαθητές του ΓΕΛ Κατερίνης.
Το έργο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διημέρου μαθητικού θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών. Πρόκειται για την πρώτη κοινή δράση του Δικτύου των ΔΗΠΕΘΕ στον άξονα της Εγνατίας Οδού, με τη συμμετοχή των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Βέροιας, Σερρών, Καβάλας, Κομοτηνής. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στη Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Δείτε Επίσης

Ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Δ/Ρ: «Κοινωνικός Αρμαγεδδών με “ΕΦΚΑ – κουφάρι” και “ρήτρες Βουλγαρίας” το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά»

Σε συνέντευξή του στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of