Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη Γερμανών εμπειρογνωμόνων για θέσεις campervans

Επίσκεψη Γερμανών εμπειρογνωμόνων για θέσεις campervans

hymer-van-thumb-mediumΠεριοχές του Δήμου Δωδώνης, επισκέφθηκαν τρεις Γερμανοί εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο της διερεύνησης που γίνεται για την δημιουργία θέσεων στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (campervans) αλλά και ποδηλατικών διαδρομών.

Από τον Δήμο έχουν υποδειχθεί θέσεις και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες, με κριτήριο την ανάδειξη της περιοχής αλλά και της σύνδεσής τους με ποδηλατικές ή πεζοπορικές διαδρομές.

Σημαντικό κριτήριο είναι η δυνατότητα διασύνδεσής τους με περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως είναι ο Αρχαιολογικός Χώρος της Δωδώνης, αλλά και με μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, όπως μοναστήρια και πέτρινα γεφύρια, μουσεία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, όπως οι πηγές Αχέροντα και οι Πύλες του Άδη, οι πηγές και η παραποτάμια περιοχή του Λούρου, η παραποτάμια περιοχή της Τύριας κι άλλες.

Οι θέσεις στάθμευσης και οι ποδηλατικές διαδρομές, που θα οριστικοποιηθούν ύστερα από μελέτη, θα συμπεριληφθούν σε σχετικό οδηγό που θα εκδοθεί από τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και θα προωθηθεί σε τουριστικούς πράκτορες.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων των Γερμανών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των δήμων του Νομού και της Αναπτυξιακής εταιρείας “Ήπειρος”, που συντονίζει την προσπάθεια.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και ως τότε οι δήμοι θα πρέπει να έχουν επεξεργαστεί τις προτάσεις τους και παράλληλα να έχουν προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως διαμορφώσεις χώρων και σημάνσεις.

 

 

Δείτε Επίσης

Ο Γιάννης Πλούταρχος στο Θέατρο Ε.Η.Μ.

Σταθερά αγαπημένος του κοινού για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ερμηνευτής που ξεχώρισε στη γενιά του ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments