Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 π.μ. στο ΕΚΙ  

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 π.μ. στο ΕΚΙ  

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– “Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα.”.Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με αφορμή την απεργία της 30ης Μαΐου.Στην ανακοίνωση επισημαίνονται επίσης τα ακόλουθα:

“Εξ’ άλλου κάθε μέρα νιώθουμε στο πετσί μας τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν.

          Τη νιώθουν οι μετανάστες εργάτες στις βιομηχανίες τροφίμων που δουλεύουν 12ωρα και πληρώνονται και ασφαλίζονται για 4ωρα.

          Τη νιώθουν οι εργάτες στις βιομηχανίες εμφιάλωσης που προσλαμβάνονται με 2μηνες συμβάσεις που επαναλαμβάνονται «μέχρι να βγει η σεζόν» και πετιούνται μετά στην ανεργία να βγάλουν το χειμώνα χωρίς δεκάρα στην τσέπη τους.  Η δουλειά χωρίς ρεπό για ολόκληρες εβδομάδες είναι κανόνας.

Τη νιώθουν οι χιλιάδες άνεργοι των Ιωαννίνων που ελπίζουν μια θέση στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για να δουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους, για να δώσουν λίγα χρήματα «έναντι» για τα νοίκια που έχουν διπλώσει και για τα φροντιστήρια.

          Στα πολυκαταστήματα και τα super market, γενικά στο εμπόριο κυριαρχεί η μερική απασχόληση. Τα τρίωρα και τετράωρα μετατρέπονται στην πράξη σε εξάωρα και οκτάωρα, απλήρωτα σχεδόν πάντα. Στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό η σύμβαση μιας μέρας με το τηλέφωνο στο χέρι για το πότε θα πας για δουλειά εναλλάσσεται με εβδομάδες εργασίας χωρίς τελειωμό.

          Στα εργοτάξια οι οικοδόμοι δουλεύουν για 3ευρω την ώρα χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας.

          Στα 2 νοσοκομεία της πόλης η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η έλλειψη δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για το λαό όχι μόνο των Ιωαννίνων αλλά ολόκληρης της Ηπείρου.

          Στους Δήμους η κρατική υποχρηματόδοτηση και η ανταποδοτική δράση φορτώνουν ακόμα περισσότερο τους λογαριασμούς στα λαϊκά νοικοκυριά για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες που παρέχουν.

Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!

          Τσακίζουν τις ζωές μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.

          Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων”  για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

          Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Η απεργία είναι δική μας υπόθεση

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο,

Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τα φτωχά στρώματα των ΕΒΕ και των αγροτών, που παλέψαμε και παλεύουμε από κοινού ενάντια στη φοροληστεία, έξω από τα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα μπλόκα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στον κοινό αγώνα που είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.”

 

 

Δείτε Επίσης

Υψηλή επίδοση στις Πανελλήνιες, για την Μυρσίνη Ντούτση του 9ου ΓΕΛ στα Καρδαμίστια

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 9ου ΓΕΛ Ιωαννίνων (Καρδαμιτσίων) συγχαίρει τους μαθητές του ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments