Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργατικό κέντρο Ιωαννίνων: “Πρωτοφανής βία και και 12 συλλήψεις έξω από το MARKET IN”

Εργατικό κέντρο Ιωαννίνων: “Πρωτοφανής βία και και 12 συλλήψεις έξω από το MARKET IN”

Συλλήψεις 2Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για το σκηνικό που επικράτησε σήμερα μπροστά από το “MARKET IN” αναφέρονται τα εξής:

“Μετά τις συλλήψεις του Προέδρου του ΕΚΙ και 2 ακόμα συνδικαλιστικών στελεχών στις  26 Οκτώβρη 2017,  μετά τις συλλήψεις των 2 εργαζόμενων την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017, το πρωί μέσα από τα σπίτια τους, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Σήμερα το πρωί, μέρα που το Εργατικό Κέντρο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ για την ανάκληση της σωρείας προσχηματικών μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία εναντίον εργαζομένων που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται, δεκάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους βρέθηκαν από το πρωί μπροστά στο κατάστημα για την περιφρούρηση της απεργίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Για ακόμα μια φορά όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Με πρωτοφανή βία, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους εργαζόμενους. Με ξύλο “στο ψαχνό” κυριολεκτικά, συνέλαβαν 12 άτομα ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Έξαρχος και ακόμα ένα μέλος της Διοίκησης του ΕΚΙ, πρόεδροι σωματείων κ.α.

Πολλοί απο τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομειο μετά από λιποθυμία.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απέδειξε πως εννοεί τη “δίκαιη ανάπτυξη”.  Απέδειξε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη μεγαλοεργοδοσία όχι απλά επιλέγει να βοηθά τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά χρησιμοποιεί και όλους τους μηχανισμούς της, όπως την “δικαιοσύνη” και τις δυνάμεις καταστολής για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους για να επιβάλλει την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς.

Γι αυτό άλλωστε θέλουν να ψηφίσουν και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο : για να σταματήσουν οποιαδήποτε οργάνωση αντίδρασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε.

Κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, μπροστά στη βία που διαδραμίζεται στην πόλη μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστική να καταδικάσει τα πρωτοφανή γεγονότα.

          Καλούμε όλη την πόλη να δώσει απάντηση σήμερα Τετάρτη 29 Νοέμβρη , στις 6:00 μμ, σε συλλαλητήριο μπροστά στα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Λ.Ζαούσης(Αρχιτέκτονας)—Ο μέσος όρος των φοιτητών είναι και ο μέσος όρος του μετέπειτα επαγγελματία.

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Επίκαιρες προσεγγίσεις για θέματα  που αφορούν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής  σε σχέση ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of