Παρασκευή , 15 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Ημερίδα με θέμα «H Α-όρατη πλευρά της βίας. Βγες από τον κύκλο»- Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αρταίων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας

Ημερίδα με θέμα «H Α-όρατη πλευρά της βίας. Βγες από τον κύκλο»- Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αρταίων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας

rawΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών,  συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στην Άρτα, Ημερίδα για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών, με θέμα: «Η Α-όρατη πλευρά της βίας. Βγες από τον κύκλο».

Στην ημερίδα συμμετείχαν η Κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, κα Ευαγγελία Μαμαλάκη, η Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, κα Βασιλική Ρομοσιού και το Στέλεχος ψυχολογικής υποστήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, κα Χαρά Γουρνάρη.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Η βία κατά των γυναικών στην Άρτα – Παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Άρτας,
  • Ενδοοικογενειακή βία και σωματεμπορία (trafficking) – Ο ρόλος της αστυνομίας,
  • Η θυματοποίηση της γυναίκας στη βίαιη σχέση.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της βίας κατά των γυναικών, της σοβαρότερης μορφής απαξίωσης της γυναικείας αξιοπρέπειας, συνδιοργάνωσε και συμμετείχε στην ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε όταν αντιλαμβάνονται παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος γυναικών, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς, για να εξαλειφθούν τέτοιου είδους περιστατικά.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Σε εξέλιξη το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Πράμαντα

Στα Πράμαντα φιλοξενείται το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of