Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί παιδιά ως ανθρώπινες βόμβες

Η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί παιδιά ως ανθρώπινες βόμβες

Σοκαριστικές καταγγελίες από τον ΟΗΕ

boko xaram

Οι ισλαμιστές μαχητές της Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία χρησιμοποιούν παιδιά ως ανθρώπινες βόμβες και κακοποιούν γυναίκες και κορίτσια, κάνοντάς τις ακόμη και σκλάβες του σεξ, κατήγγειλε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Ζάιντ Ράαντ αλ Χουσέιν δήλωσε σε μια ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη ότι η υπηρεσία του έχει λάβει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί παιδιά στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων, ως «αναλώσιμους στόχους».

«Πτώματα παιδιών περίπου 12 ετών έχουν βρεθεί διάσπαρτα στα πεδία των μαχών», εξήγησε ο αλ Χουσέιν.

«Η οργάνωση επίσης χρησιμοποιεί επανειλημμένα μικρά παιδιά ως ανθρώπινες βόμβες, περιλαμβανομένης της περίπτωσης ενός 14χρονου κοριτσιού που μετέφερε στην πλάτη της ένα μωρό και πυροδότησε μια βόμβα σε μια αγορά», επεσήμανε.

Η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει αναγκάσει 1,5 εκατομμύριο να εκτοπιστούν τα τελευταία έξι χρόνια στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα κράτος στη βόρεια Νιγηρία όπου θα εφαρμόζεται η σαρία.

Μια κοινή στρατιωτική επέμβαση από τη Νιγηρία και γειτονικές της χώρες έχει καταφέρει τις τελευταίες εβδομάδες να εκδιώξει την ισλαμιστική οργάνωση από τις περισσότερες περιοχές που έλεγχε.

Ο αλ Χουσέιν επεσήμανε ότι οι ωμότητες που διαπράττει η Μπόκο Χαράμ έχουν δημιουργήσει μια κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση όχι μόνο στη Νιγηρία, αλλά και σε όλη την περιοχή της λίμνης Τσαντ.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments