Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Η Ο.Τσαπάρη πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλει σκηνικό για σεμινάρια που διδάσκονται στο Οικονομικό Τμήμα από ιδιωτική Εταιρεία Security

Η Ο.Τσαπάρη πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλει σκηνικό για σεμινάρια που διδάσκονται στο Οικονομικό Τμήμα από ιδιωτική Εταιρεία Security

uoi2

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Σε δυο κατευθύνσεις εστίασε την αντίδρασή της  η Ολυμπία Τσαπάρη, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όσον αφορά το σκηνικό που καταγγέλλει ο Σύλλογος ,για σεμινάρια που διδάσκονται στο Οικονομικό Τμήμα με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, e- learning ,από Ιδιωτική Εταιρεία Securiy,μιλώντας στην εκπομπή  «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων:Στο περιεχόμενο των σεμιναρίων(Εξειδίκευση Εκπαιδευτών Αυτοάμυνας) και στο γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία Security  στη σελίδα της περηφανεύεται ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα διδάσκεται το σεμινάριο αυτό με κρατικά πιστοποιημένο φορέα»

Η Ο.Τσαπάρη  ανέφερε χαρακτηριστικά είδη σεμιναρίων ,υπογράμμισε ότι αναμένει ο Σύλλογος απάντηση από την διοίκηση του Ιδρύματος ,που, όπως είπε, έθεσε το θέμα στην Επιτροπή δεοντολογίας ,ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για «σιγή» των μελών ΔΕΠ  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Τέλος ανέδειξε και το σημείο της ανακοίνωσης του Συλλόγου στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Πόσο ηθικό είναι λοιπόν στη σελίδα της ιδιωτικής εταιρείας Security να υπάρχει η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να αναφέρονται τα ονόματα ενός Καθηγητή όπου είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και ενός Διοικητικού Υπαλλήλου. Ο συνάδελφος πληρώνεται από το Δημόσιο και ΌΧΙ για να διαχειρίζεται τα προγράμματα εξ –αποστάσεως με ΑΜΟΙΒΗ, αλλά για να ασκεί διοικητικό έργο στο Τμήμα που ανήκει. Πόσο μάλλον όταν κανένας υπάλληλος δεν περισσεύει και υπάρχουν Γραμματείες που λειτουργούν με 2 άτομα εδώ και μήνες, όταν υπάρχει συμβασιούχοι συνάδελφοι απλήρωτοι και εργολαβικοί με μισθό 400€.»

Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
E-learning -Μεγάλη Μπίζνα
Όταν τα πανεπιστήμια έχουν γίνει επιχειρησούλες των Καθηγητών αυτά παθαίνεις. Όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα Τμήματα και στις Σχολές αυτά παθαίνεις. Σε βγάζουν στα blog, θα τρέχεις σε επιτροπές δεοντολογίας, θα σου κάνουν έλεγχο στα Οικονομικά …. και το αποτέλεσμα;; Το αναμένουμε με αγωνία…
Το ζήτημα όμως για εμάς είναι πάνω απ όλα ηθικό. Ηθικό και ιδεολογικό. Τα σεμινάρια που διδάσκονται στο Οικονομικό Τμήμα με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, e- learning, από ποιο συλλογικό όργανο έχουν εγκριθεί; Τι σχέση μπορεί να έχουν με το αντικείμενο του Τμήματος τα παρακάτω:
• Εξειδίκευση Εκπαιδευτών Αυτοάμυνας – Προστασίας KAPAP, Κόστος Φοίτησης: 780 ευρώ. «Υποχρεωτική πρακτική άσκηση διάρκειας οκτώ συναντήσεων από πιστοποιημένους επαγγελματίες της KAPAP Academy σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
Η KAPAP είναι μια ιδιωτική εταιρεία Security όπου στη σελίδα περηφανεύεται ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα διδάσκεται το σεμινάριο αυτό με κρατικά πιστοποιημένο φορέα.» https://kapapacademygreece.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html
Πόσο ηθικό είναι λοιπόν στη σελίδα της ιδιωτικής εταιρείας Security να υπάρχει η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να αναφέρονται τα ονόματα ενός Καθηγητή όπου είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και ενός Διοικητικού Υπαλλήλου. Ο συνάδελφος πληρώνεται από το Δημόσιο και ΌΧΙ για να διαχειρίζεται τα προγράμματα εξ –αποστάσεως με ΑΜΟΙΒΗ, αλλά για να ασκεί διοικητικό έργο στο Τμήμα που ανήκει. Πόσο μάλλον όταν κανένας υπάλληλος δεν περισσεύει και υπάρχουν Γραμματείες που λειτουργούν με 2 άτομα εδώ και μήνες, όταν υπάρχει συμβασιούχοι συνάδελφοι απλήρωτοι και εργολαβικοί με μισθό 400€.
• Eπιχειρησιακή Σχεδίαση. Οργάνωση – Δομή – Τακτικές συνοδευτικών ομάδων ασφαλείας Κόστος Φοίτησης: 330 ευρώ. Διδάσκουν ένας Αστυνομικός Υποδιευθυντής, και ένας Ταγματάρχης Πεζικού–Ειδικών Δυνάμεων. Έχουν βέβαια πιστοποίηση ως εκπαιδευτές από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας! Ενδεικτικά στην 10η Διδακτική Ενότητα μπορείτε να διδαχτείτε και τη «Χρήση των Όπλων» (κανονικών όχι αποκριάτικων!) στη 12η δε τη «Η Γλώσσα του Σώματος Μη λεκτική Επικοινωνία», δηλαδή ξύλο στην καλύτερη περίπτωση, εκτός αν έχει σας έχει συνεπάρει η χρήση όπλων, οπότε…..βοήθειά μας!
• Τρομοκρατία – Αντιτρομοκρατία. Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κόστος Φοίτησης: 330 ευρώ. Στην 3η Διδακτική ενότητα προσδιορίζεται η έννοια του «εχθρού» αν δεν τον γνωρίζετε ακόμη καλό θα είναι να παρακολουθήσετε το σεμινάριο καθώς θα ενημερωθείτε και για την Ετήσια Αξιολόγηση ΤΟΥ JOHN D. NEGREPONTE Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, από τον καθηγητή σας, Αν. Τμηματάρχη Αντιπληροφοριών –Ασφάλειας της Πολεμικής Αεροπορίας.
• ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΚΝΟΜΩΝ – ΕΝΟΠΛΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΜΑRITIME SECURITY) Κόστος Φοίτησης: 220 ευρώ. Δίνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πιστοποίηση για μισθοφόρους;;; Ναι αμέ.. Μπορείτε να διδαχτείτε ακόμη και για τις ομάδες ενόπλων φρουρών, για την αποτροπή πειρατείας, κανά ρεσάλτο και μετά να πάτε στο Survivor ως μισθοφόρος!!
Ο επιστήμονας, ο Ακαδημαϊκός δάσκαλος δεν είναι απλός παρατηρητής. Η ηθική ευθύνη για τις πράξεις μας είναι δεδομένη και αυτονόητη εφόσον κάθε μας ενέργεια επιδρά στη συμπεριφορά και τη δράση της συλλογικής ζωής. Αυτό όμως που συχνά παραβλέπουμε είναι ότι και η αποχή και η αδράνεια για όσα συμβαίνουν γύρω μας, φέρουν κόστος και άρα ευθύνη γιατί ισοδυναμούν με σιωπηρή συναίνεση.
Ο Σύλλογος μας έχει καταγγείλει εδώ και πολλά χρόνια στις εκάστοτε Πρυτανείες την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα προγράμματα. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν το Πανεπιστήμιο να διδάσκει πρακτικές κατασκόπων, τακτικές βίας και να συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες Security. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας να υπερασπιστεί ΟΧΙ το Πανεπιστήμιο της αγοράς και της μπίζνας αλλά το ΔΗΜΟΣΙΟ Πανεπιστήμιο της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της δημοκρατίας.

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments