Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την δημιουργία  του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την δημιουργία  του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα

SYMBASH 1Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Το πρώτο βήμα για την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος στην Άρτα έγινε σήμερα το μεσημέρι, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αρταίων, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Επιμελητηρίου Άρτας για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας.

Το Πάρκο, που αποτελεί όνειρο και διεκδίκηση δεκαετιών για την περιοχή μας, θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση στην περιοχή Κρικούκια της Τ.Κ. Αμμοτόπου, ακριβώς δίπλα από το σημείο που σήμερα περνά η Ιόνια Οδός.

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άρτας ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου για την συνεργασία και την χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών, καθώς και το Επιμελητήριο Άρτας για την συνεργασία σε ένα θέμα που απασχολεί τις επιχειρήσεις της περιοχής μας για δεκαετίες. Ο Νομός Άρτας είναι ο μοναδικός Νομός στην Ήπειρο που δεν έχει επιχειρηματικό πάρκο. Στόχος μας με την κατασκευή του Πάρκου είναι να δώσουμε μια ευκαιρία ανάπτυξης στην τοπική οικονομία και στις επιχειρήσεις που σήμερα περνούν δύσκολες ημέρες. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα διαχρονικό αίτημα, από την δεκαετία του 1980, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης με την παρούσα  Δημοτική Αρχή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τα οφέλη από την δημιουργία του Πάρκου είναι η προώθηση και στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, η βελτίωση  της ανταγωνιστικότητας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Οι πόροι για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 89.130,43€ θα βαρύνουν, το έργο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι μελέτες θα δείξουν κατά πόσο η προτεινόμενη θέση είναι κατάλληλη για τη χωροθέτηση του Πάρκου, το οποίο θα είναι τύπου Β’. Στο επόμενο στάδιο, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες και καταδειχτεί η καταλληλότητα της εν λογω έκτασης, θα συσταθεί ο φορέας λειτουργίας του Πάρκου και θα υποβληθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση των απαραίτητων υποδομών (βιολογικός καθαρισμός, δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, πράσινο κ.α.).

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για την αναγκαιότητα κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας έχουν ενημερωθεί το προηγούμενο διάστημα, τόσο οι βουλευτές του Νομού, όσο και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του Πάρκου μέσω ΕΣΠΑ (αναμένεται σχετική πρόσκληση το φθινόπωρο).

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments