Πέμπτη , 13 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΤΗΣ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΤΗΣ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

lae

 

 

Η Λαϊκή Ενότητα Ιωαννίνων καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική πορεία, την Παρασκευή 18/9  στις 19:00, στη Νομαρχία.

Την Πα­ρα­σκευή συ­μπλη­ρώ­νο­νται δύο χρό­νια από τη στυ­γε­ρή δο­λο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα από τα τάγ­μα­τα εφό­δου της νε­ο­να­ζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής. Δεν ξε­χνά­με τη δράση της να­ζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας της Χρυ­σής Αυγής, τις δο­λο­φο­νί­ες με­τα­να­στών όπως ο Σαχ­ζάντ Λουκ­μάν, τις εκα­το­ντά­δες επι­θέ­σεις και τραυ­μα­τι­σμούς πο­λι­τών (ντόπιων και με­τα­να­στών), ακρι­βώς αυτά για τα οποία σή­με­ρα κά­θο­νται στο εδώ­λιο του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου. Προ­σπα­θούν να πα­ρου­σια­στούν ως δήθεν νό­μι­μο κόμμα που διώ­κε­ται άδικα από το κα­τε­στη­μέ­νο,ενώ παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του αρχηγού τους, αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι μια συμ­μο­ρία τρα­μπού­κων και νο­σταλ­γών του να­ζι­σμού.

Δεν ξε­χνά­με, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή έδρα­σε σαν τσι­ρά­κι και μπρά­βος των ερ­γο­δο­τών και των βιο­μη­χά­νων, στή­ρι­ξε τα συμ­φέ­ρο­ντα των εφο­πλι­στών, έφτια­ξε ερ­γο­δο­τι­κά σω­μα­τεία και υπο­στη­ρί­ζει ανοι­χτά την παραμονή στη φυ­λα­κή της ευ­ρω­ζώ­νης.

Δεν ξε­χνά­με ότι βα­σι­κός στό­χος της Χρυ­σής Αυγής είναι οι φτω­χοί,οι μετανάστες, ο κόσμος της αριστεράς, όσοι αγωνίζονται και γενικότερα όλοι οι καταπιεσμένοι/ες.

Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις προσφυγικές ροές βρίσκουν έδαφος για να ενεργοποιήσουν τα πιο συντηρήτικά και ξενοφοβικά ένστικτα.  Είναι δύ­να­μη ανοι­χτά συ­στη­μι­κή και ναζιστική, γι’ αυτό οι ερ­γα­ζο­μέ­νοι, οι ανέργοι και η νε­ο­λαία να μην τους αφήσουν σπιθαμή γης σε χώρους δουλειάς, σε σχολές-σχολεία  και σε καμία γειτονιά.Στις εκλογές της Κυριακής  να μαυ­ρί­σουμε  τη Χρυσή Αυγή.  Ο λαός έχει και μνήμη και γνώση. Πο­λέ­μη­σε το ναζισμό. Σή­με­ρα θα πο­λε­μή­σει και τα μνη­μό­νια και το φα­σι­σμό.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των μετακινήσεων και το ωράριο κυκλοφορίας

Απελευθέρωση μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου από νομό σε νομό και περιφέρεια σε περιφέρεια αποφάσισε ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of