Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Λυρική Παμβώτις” αφιερωμένη στο Νησί των Ιωαννίνων

“Λυρική Παμβώτις” αφιερωμένη στο Νησί των Ιωαννίνων

Λυρική Παμβώτις

Σάββατο 31 Αυγούστου, 7:30 μ.μ.

Μουσείο  Αλή Πασά και Eπαναστατικής περιόδου

Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου συμπληρώνει εφέτος είκοσι χρόνια δημιουργικής δράσης στην Ήπειρο, με στόχο την ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του Ηπειρώτικου Λαού.

Προς επίτευξη των στόχων της, όπως αυτοί προσδιορίζονται στο Καταστατικό της, έχει καθιερώσει, από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσής της, ετήσιους θεσμούς – εκδηλώσεις, ανάμεσα στους οποίους, τα πρωτεία κατέχει η ‘Λυρική Παμβώτις’ που πραγματοποιείται συνεχώς κάθε χρόνο, στο Νησί των Ιωαννίνων, κατά το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου, κάθε έτους.

Η ‘Λυρική Παμβώτις’ περιλαμβάνει διενέργεια πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού, βράβευση των έξι καλύτερων ποιημάτων, με απόφαση ειδικής επιτροπής, και απόδοση τιμής σε μία ή δύο προσωπικότητες της Ηπείρου, που έχουν διακριθεί για την πλούσια και επωφελή προσφορά στον τομέα της δραστηριότητάς τους.

Εφέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων της Εταιρίας μας το Διοικητικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθ. 1/22-2-2019 απόφασή του, αποφάσισε η εκδήλωση ‘Λυρική Παμβώτις’ να είναι αφιερωμένη στο Νησί των Ιωαννίνων, και η απόδοση τιμής να γίνει σε προσωπικότητες που έχουν σχέση, άμεση ή έμμεση, με το Νησί των γραμμάτων και των τεχνών.

Με βάση αυτό το δεδομένο το Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ.Η. έκρινε:

α) Να τιμήσει, το διακεκριμένο Ακαδημαϊκό Δάσκαλο Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, για την πλούσια και επωφελή προσφορά του στον τομέα της επιστήμης της υγείας, για το αναγνωρισμένο διδακτικό του έργο και τη συγγραφική του δημιουργία γύρω από βασικής κοινωνικής και εκπαιδευτικής σημασίας θέματα, και για την ανάδειξη, με το τρίτομο έργο του, του πλούσιου – και άγνωστου στους πολλούς έργου του αυτοδίδακτου λόγιου, Αδαμάντιου Λάππα – του Μπαμπά Λάππα – από το Νησί στον τομέα της ποίησης, των πάντα επίκαιρων απόψεων για την Υγεία και τη Νόσο, και των χρήσιμων παραγγελμάτων του, προς τους ανθρώπους, που αποτελούν αναμφισβήτητα και πολύτιμα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού.

β) Να τιμήσει επίσης τον κύριο Φώτη Ραπακούση, δημιουργό του Μουσείου ‘Επαναστατικής περιόδου και Αλή Πασά’, με το οποίο διασώζεται ένα αξιόλογο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού, το δε Νησί Ιωαννίνων, έχει καταστεί, και εξαιτίας του Μουσείου, πόλος τουριστικής έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments