Πέμπτη , 13 Αυγούστου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Μνημόνιο συναντίληψης Κύπρου – Αιγύπτου για την πώληση φυσικού αερίου

Μνημόνιο συναντίληψης Κύπρου – Αιγύπτου για την πώληση φυσικού αερίου

«Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ευημερία της Αιγύπτου και παράλληλα να προωθήσει την εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αεριού καθώς και την ενθάρρυνση δραστηριοτήτων για περαιτέρω εξερεύνηση και ανάπτυξη στην Κύπρο»

fysiko aerio

Η Εταιρία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company – EGAS) για την τεχνική μελέτη εξαγωγής και πώλησης κυπριακού αερίου προς το Κάιρο, στο Σαρμ Ελ Σέιχ στο πλαίσιο της Αιγυπτιακής Οικονομικής Συνόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΚ το μνημόνιο μεταξύ άλλων, θα διευκολύνει τη συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη», στο Τεμάχιο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές αερίου που υπάρχουν στην Αίγυπτο προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών. Ειδικότερα, με την υπογραφή του μνημονίου αναλαμβάνουν η EGAS και η ΕΥΚ να εξετάσουν τις τεχνικές λύσεις για τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω απευθείας θαλάσσιου αγωγού από το κοίτασμα «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο.

Το έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τις εταιρείες που εμπλέκονται στις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων (upstream) και στις δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). «Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ευημερία της Αιγύπτου και παράλληλα να προωθήσει την εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αεριού καθώς και την ενθάρρυνση δραστηριοτήτων για περαιτέρω εξερεύνηση και ανάπτυξη στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Ο Κύπριος δημοσιογράφος Α.Μιχαηλίδης αναλύει τα αποτελέσματα των εκλογών

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—. Ανάλυση των αποτελεσμάτων των Κυπριακών εκλογών  παρουσίασε ο Αλέκος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος της Κυπριακής ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of