Σάββατο , 15 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ.Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ)- Το σ/ν διαψεύδει παταγωδώς όσους για μήνες τώρα, στοιχιμάτιζαν στην απουσία του Νομού Θεσπρωτίας από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Μ.Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ)- Το σ/ν διαψεύδει παταγωδώς όσους για μήνες τώρα, στοιχιμάτιζαν στην απουσία του Νομού Θεσπρωτίας από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Σε δήλωσή του ο Μάριος Κάτσης ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας , για το ν/σ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας αναφέρει:

“Το σ/ν για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που βγήκε σήμερα στη δημόσια διαβούλευση, διαψεύδει παταγωδώς όσους για μήνες τώρα, στοιχιμάτιζαν στην απουσία του Νομού Θεσπρωτίας από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η ίδρυση και νομοθέτηση του τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα, ενός τμήματος Πανεπιστημιακού επιπέδου, αποτελεί το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα, στην κατεύθυνση που υλοποιεί η Κυβέρνηση για τον Ενιαίο Χώρο Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Το Υπουργείο διένυσε ήδη τη μισή απόσταση νομοθετώντας το. Τώρα είναι η σειρά των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, μέσω των συλλογικών τους οργάνων, προκειμένου να αποφασίσουν τη βέλτιστη λειτουργία του νέου Τμήματος από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος καθώς και τους όρους της μετάβασης στη νέα εποχή. Η διαβούλευση είναι ανοικτή, το Υπουργείο Παιδείας επίσης και η συνδρομή όλων απαραίτητη.

Η ΝΔ ωστόσο και ο βουλευτής της, κατώτεροι των περιστάσεων, δεν φαίνεται να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Συνεχίζουν την χαιρέκακη καταστροφολογία και συνεχώς διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Ας απολογηθούν πρώτα οι ίδιοι που το κόμμα τους, ανεξαρτήτως προσώπων, δημιουργούσαν τμήματα στα χαρτιά όπως το Οπτικής και Οπτομετρίας, όταν καταργούσαν σχολές και συγχώνευαν τμήματα(Ιχθυοκομίας, Ξένων Γλωσσών), και όταν ο κ. Μητσοτάκης ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέλυε εν μια νυκτί καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Η πλήρης ένδεια επιχειρημάτων, καταμαρτυρά την αδυναμία της να αρθρώσει πολιτικό λόγο με όραμα και έχει καταντήσει πλέον ένα συρρικνούμενο κόμμα διαμαρτυρίας ακροδεξιού λαϊκισμού. Αλήθεια, η ΝΔ έχει πρόγραμμα για την Παιδεία ή το αποκρύπτει εσκεμμένα γιατί είναι το ίδιο με της Κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζελου;

Υγ. Αν μέχρι το πέρας της διαβούλευσης και κατά τη νομοθέτηση γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις, δεσμεύεται ο συνάδελφος ότι θα το ψηφίσει ανεξαρτήτως τι θα κάνει το κόμμα του;”

 

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός: 19.772 κρούσματα σήμερα, 72 θάνατοι, 679 διασωληνωμένοι, 320 κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments