Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πρόσωπα / ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Νέας Δημοκρατίας:Διακοπή και καθυστερήσεις δημοπράτησης δημοσίων έργων, χωρίς καμία ενημέρωση των υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών από την κυβέρνηση

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Νέας Δημοκρατίας:Διακοπή και καθυστερήσεις δημοπράτησης δημοσίων έργων, χωρίς καμία ενημέρωση των υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών από την κυβέρνηση

neadimokratiaa.mediumΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Στις “καθυστερήσεις δημοπράτησης δημοσίων έργων λόγω αιφνιδίας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου” αναφέρεται ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ιωαννίνων,την οποία υπογράφει ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος Πολιτικός Μηχανικός Τομεάρχης Υποδομών ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ΝΔ

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

“Χωρίς καμία ενημέρωση των υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στη διακοπή και καθυστερήσεις δημοπράτησης δημοσίων έργων για τουλάχιστον 4 μήνες λόγω της αιφνίδιας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.

Σύμφωνα με το νέο νόμο περί δημοπράτησης δημοσίων έργων που ψηφίστηκε στις 19/07/2017 και εφαρμόζεται από τις 25/07/2017 όσα έργα προκηρυχθούν μετά από αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να δημοπρατηθούν με τον τρόπο της ηλεκτρονικής δημοπράτησης.

Ο συγκεκριμένος νόμος ήταν να εφαρμοστεί μετά τις 20 Οκτωβρίου αλλά εντελώς αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση θα τον εφαρμόσει από τώρα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να δημιουργηθεί καθυστέρηση για τουλάχιστον 4 μήνες  στη δημοπράτηση των έργων και ως εκ τούτου διακοπή εργασίας στους μηχανικούς,  χωρίς καμία πληροφόρηση και εκπαίδευση των υπαλλήλων των υπηρεσιών αλλά και με κίνδυνο να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της ΕΕ λόγω μη δημοπράτησης αν και έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.”

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνει προχειρότητα και ασυνέπεια σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους Μηχανικούς, τις υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών αλλά και όλους τους Έλληνες Πολίτες.

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες τις προς τον Ελληνικό λαό.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο δάσκαλος και συγγραφέας Δ. Ντούσας μιλά για το περιεχόμενο δύο βιβλίων του:«Φιλοσοφία και κοινωνιολογία της γλώσσας» και “Μαρξισμός και σύγχρονη μετανάστευση”

   Από :Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Ενδιαφέρουσες απόψεις για γενικότερα θέματα εκπαίδευσης , με αφορμή την έκδοση ενός ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of