Κυριακή , 23 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ορίζοντες Ηπείρου”: Η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων οφείλει να μας ξυπνήσει

“Ορίζοντες Ηπείρου”: Η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων οφείλει να μας ξυπνήσει

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Χθες, Κυριακή, παρευρέθηκε στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ανατολής και στην επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων.

Μετά την τελετή ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:

«Λέμε με χαρακτηριστική ευκολία ότι όταν ένας λαός ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Σήμερα η πραγματικότητα αλλάζει. Ότι δεν αλλάζει πεθαίνει.

Οι Πόντιοι μετά τη γενοκτονία και τη φυγή ήρθαν, εγκαταστάθηκαν και μεγαλούργησαν στον τόπο. Μετεξελίχθηκαν. Προσπέρασαν τις αρχικές ρατσιστικές συμπεριφορές, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και σήμερα είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτή τη νέα Ήπειρο πρέπει να διαμορφώσουμε σήμερα και συνεπώς η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων οφείλει να μας ξυπνήσει για τη μεγάλη αλλαγή που απαιτείται για το μέλλον.

Θυμόμαστε πάντα με οδύνη την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ακόμη και σήμερα ζητεί τη δικαίωσή του.

Εμείς από την πλευρά μας, εδώ στην Ήπειρο, υποσχόμαστε ότι θα αγωνιζόμαστε πάντοτε για να μη σβήσει η μνήμη όσων έχουν θυσιαστεί.

Οι αγώνες τους θα μας εμπνέουν στην προσπάθειά μας να αναγεννήσουμε την Ήπειρο.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x