Τετάρτη , 5 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτική / Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

Velouxiotis

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες, 70 χρόνια, όταν στις 16 Ιουνίου 1945 βρήκε τραγικό θάνατο ο Άρης Βελουχιώτης, μαζί με τον αντάρτη Τζαβέλλα, στη χαράδρα του Φάγγου στη Μεσούντα της Άρτας, περικυκλωμένος από δυνάμεις της αντίδρασης. Σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, έδωσε τέλος στη ζωή του ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους.

Ο Άρης Βελουχιώτης (ψευδώνυμο του Αθανάσιου Κλάρα), ιδρυτής του ΕΛΑΣ και ηγετική μορφή του αντάρτικου σώματος του ΕΑΜ, είναι από τις προσωπικότητες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Αριστεράς, αλλά και συνολικότερα της χώρας. Η ιστορία του μας διδάσκει ότι ακόμα και όταν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον σου, οφείλεις να συνεχίζεις με βάση τις αρχές και τις αξίες σου. Μας μεταφέρει το μήνυμα ότι οι κατακτήσεις κερδίζονται πάντα με αγώνες και θυσίες και τίποτα δεν χαρίζεται.

Ο Άρης Βελουχιώτης είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες και φωτεινό παράδειγμα της ιστορίας. Η μορφή του πρωτοκαπετάνιου προβάλλεισήμερα το οραματικό, το ασυμβίβαστο και το πρωτοπόρο ως ρεαλιστική ανάγκη απέναντι στην υποτέλεια, τον εφησυχασμό και το εφήμερο.

«Αντίο Καπετάνιε επαναστάτη, καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής».

Δείτε Επίσης

Κ.Σκανδαλίδης -Έγινε μια απερίσκεπτη πολιτικοποίηση του θέματος η οποία ξεκινάει από δύο αφετηρίες .Είμαστε αυτόνομοι ,ακολουθούμε την δική μας πορεία.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Έγινε μια απερίσκεπτη πολιτικοποίηση του θέματος η οποία ξεκινάει από δύο αφετηρίες .Ο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of