Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ο Δήμος Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Ο Δήμος Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

ARTA

Ο Δήμος Αρταίων εντάχθηκε στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Χανόπουλου. 

 Η συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο ΣΔΙΠΕ αποτελεί έναυσμα για την ανάπτυξη μιας μορφής Εναλλακτικού Τουρισμού, του «Θερμαλισμού».

 Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του Δήμου Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), στον οποίο ανήκουν ήδη 54 δήμοι από την Ελλάδα. Βασικός σκοπός της συμμετοχής του Δήμου Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας είναι η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Χανόπουλου μέσα από συντονισμένες δράσεις, με την παράλληλη ανάπτυξη και στην περιοχή μας μιας μορφής Εναλλακτικού Τουρισμού, του λεγόμενου «Θερμαλισμού».

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, επισημαίνοντας τα εξής «Ο Δήμος Αρταίων, για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Χανόπουλου μέσα από συντονισμένες δράσεις,  επιθυμεί την ένταξή του στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), στον οποίο μέχρι στιγμής είναι ενταγμένοι 54 δήμοι από όλη τη χώρα, στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν αναγνωρισμένοι ιαματικοί φυσικοί πόροι.

Ο ΣΔΙΠΕ ιδρύθηκε το 1983, είναι Πανελλήνιος Φορέας του Α΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στοχεύει στην προστασία, αξιοποίηση και εκμετάλλευση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων, στην ανάδειξη και προβολή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τον εκσυγχρονισμό και γενικά τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Λουτροπόλεων της χώρας.

Η συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο ΣΔΙΠΕ θα αποτελέσει έναυσμα για την ανάπτυξη μιας μορφής Εναλλακτικού Τουρισμού, του λεγόμενου «Θερμαλισμού». Με τον όρο αυτό εννοείται «το σύνολο οργανωμένων και αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, το οποίο, με τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες  και με κυρίαρχο στοιχείο  τη χρήση του ιαματικού νερού, στοχεύει στη διατήρηση ή την αποκατάσταση της σωματικής, της ψυχικής υγείας και  της ευεξίας του ανθρώπου». Οι ιαματικές πηγές Χανόπουλου, προσφέρονται άμεσα για ένταξή τους σε τέτοιες δράσεις καθώς σε αυτές λειτουργεί αδειοδοτημένο υδροθεραπευτήριο.

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η τουριστική προβολή του Δήμου μας και η προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας, έτσι ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες και επισκέπτες στην Άρτα και να τονωθεί η τοπική οικονομία».

 

Δείτε Επίσης

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άρτας και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις καταλήψεις σε σχολεία της πόλης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of