Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πάπας: Μην ξεχνάτε τους χριστιανούς που εκδιώκονται

Πάπας: Μην ξεχνάτε τους χριστιανούς που εκδιώκονται

«Σκεφτόμαστε επίσης την ταπείνωση και τον εξευτελισμό τα οποία υπομένουν όλοι εκείνοι που, λόγω του βίου που διάγουν πιστοί στο Ευαγγέλιο, αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις και πληρώνουν το προσωπικό τους τίμημα»

papas fragkiskos

Έκκληση ενώπιον χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να μην ξεχνάνε τους χριστιανούς που εκδιώκονται, «τους μάρτυρες της σημερινής εποχής», έκανε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Με την ευκαιρία της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων των καθολικών, με την οποία ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, ο ποντίφικας κάλεσε το πλήθος να σκεφθεί τους πολυάριθμους «μάρτυρες της σημερινής εποχής», «τους αδελφούς και τις αδελφές μας που εκδιώκονται επειδή είναι χριστιανοί».

«Σκεφτόμαστε επίσης την ταπείνωση και τον εξευτελισμό τα οποία υπομένουν όλοι εκείνοι που, λόγω του βίου που διάγουν πιστοί στο Ευαγγέλιο, αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις και πληρώνουν το προσωπικό τους τίμημα» είπε στα ιταλικά ο Πάπας.

«Σκεφτόμαστε επίσης τους αδελφούς και τις αδελφές μας που εκδιώκονται επειδή είναι Χριστιανοί, μάρτυρες της ίδιας τους της εποχής. Είναι τόσοι πολλοί. Αρνούνται να απαρνηθούν τον Ιησού και υπομένουν τις ύβρεις και κάθε πλήγμα με αξιοπρέπεια» τόνισε ο ίδιος.

Ο 78χρονος ποντίφικας από την Αργεντινή έχει κατά καιρούς εκφράσει την ανησυχία του μπροστά στην εξάπλωση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τις δοκιμασίες που υπομένουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολη.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε επιπλέον κατά τη διάρκειας της προσευχής από την Παρθένο Μαρία «να υποδεχθεί τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της περασμένης Τρίτης, μεταξύ των οποίων βρισκόταν μία ομάδα Γερμανών μαθητών».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments