Παρασκευή , 16 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πακιστάν: Φονική καταιγίδα έπληξε τη περιοχή Πεσαβάρ

Πακιστάν: Φονική καταιγίδα έπληξε τη περιοχή Πεσαβάρ

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό 200

© FOSPHOTOS Menelaos Myrillas

© FOSPHOTOS Menelaos Myrillas

Η καταιγίδα, που χαρακτηρίστηκε «μίνι κυκλώνας» από αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Πακιστάν, έπληξε χθες βράδυ την περιοχή της Πεσαβάρ, της μεγάλης πόλης της βορειοδυτικής χώρας κοντά στα αφγανικά σύνορα, όπου στέγες σπιτιών κατέρρευσαν και δρόμοι έχουν αποκλειστεί καθώς δέντρα έχουν ξεριζωθεί ή σπάσει.

«Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 202 τραυματίστηκαν. Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε οπωρώνες και σε σιτοβολώνες», δήλωσε ο Μουστάκ Γάνι, υπουργός Ενημέρωσης της επαρχίας Κιμπέρ-Πακτούνκβα, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Πεσαβάρ.

Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος επίσης κατέρρευσαν, προσθέτουν οι αρχές που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στην Πεσαβάρ και τις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Τσαρσάντα.

Σήμερα, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τη γειτονική επαρχία Πεντζάμπ, που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο Πακιστάν, με ξαφνική χαλαζόπτωση στην περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας Ισλαμαμπάντ.

Πέρυσι, περισσότεροι 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν στις κατακλυσμιαίες βροχές του μουσώνα, που συνήθως μαστίζουν περιοχές της χώρας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Το 2010, πανίσχυρος μουσώνας έπληξε 20 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας που έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια κατοίκους.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Μιχαηλίδης( Κύπριος Δημοσιογράφος)-Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του Ερντογάν και του κατοχικού καθεστώτος για να ανοίξουν ένα τμήμα των Βαρωσίων–Η φιέστα της τουρκοποίησης

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—“Δεν είναι ένα σκηνικό που έγινε εν μια νυκτί.Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of