Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ Β. ΜΑΣΣΑΛΑ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ… Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ Β. ΜΑΣΣΑΛΑ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ… Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ

27-1_massalasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το Ριζάρειο Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», τα βιβλία του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστου Β. Μασσαλά, Διαδρομές στην πόλη μου…και Η παρέα των οκτώ.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ,
Γεώργιος Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
Ελευθέριος Γκλίναβος, πρώην Δήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών,
Μιλτιάδης Ασπιώτης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

και ο συγγραφέας.
Ο καθηγητής Χρήστος Β. Μασσαλάς γεννήθηκε στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη συνέχεια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (πολιτικός μηχανικός) και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μαθηματικός).

Διδάκτωρ και Υφηγητής της Μηχανικής. Καθηγητής μέχρι το 2006 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Από το 1989 έως το 1990 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Trinity College του Δουβλίνου.

Από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρύτανης και από το 1997 έως το 2003 Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το 2003 κ.ε. Πρόεδρος ΔΕ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από το 2005 κ.ε. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και από το 2009 ισόβιο μέλος του Π.Σ. του Ριζαρείου Ιδρύματος. Institute Honorary Fellow του ΙΤΕ.

Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 120 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά και 70 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή ερευνητικά κέντρα και συνέδρια, όπως επίσης και συγγραφέας διδακτικών βιβλίων.

Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του ενδιαφερόντων αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για θέματα παιδείας και κοινωνικού προβληματισμού.

Έχει τιμηθεί από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, όπως επίσης και από κοινωνικούς φορείς.

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments