Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Περατώθηκε στην Ιταλία η περιοδική έκθεση «Δωδωναίος. Το μαντείο του Δία και η Μεγάλη Ελλάδα»

Περατώθηκε στην Ιταλία η περιοδική έκθεση «Δωδωναίος. Το μαντείο του Δία και η Μεγάλη Ελλάδα»

Η περιοδική έκθεση Dodonaios. Loracolo di Zeus e la Magna Grecia ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019. Η έκθεση εγκαινιάστηκε 8 Μαρτίου 2019 και  αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Ρηγίου της Καλαβρίας (www.beniculturali.it / miBAC), του Πανεπιστημίου του Salerno (www.unisa.it) και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (www.amio.gr). Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής κυκλοφόρησε ο ομώνυμος κατάλογος αρχαιολόγων, ιστορικών και άλλων ερευνητών με άρθρα από τους: D. Castrizio, M. Cipriani, D. Costanzo, G. de Sensi Sestito, R. Graells I Fabregat, E. Greco, I. K. Katsadima, M. Lombardo, F. Longo, C. Malacrino, L. Mancini, P. Poccetti, A. Pontradolfo, K. I. Soueref, E. Vasileiou και L. Vecchio. Παράλληλα, δημιουργήθηκε το site httpss: // www.oracledodona.it / από το Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο, στο οποίο περιλαμβάνονται κείμενα και φωτογραφίες αναφορικά με την έκθεση, την Ήπειρο και τη Μεγάλη Ελλάδα.

Την έκθεση επισκέφτηκαν συνολικά 67.081 άτομα και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην Ιταλία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Η δημοσίευση των F. Longo, L. Vecchio, C. Malacrino, A. Salzano και K. Soueref στο περιοδικό Archeologia Viva n. 195 – maggio/giugno 2019: pp. 6-21 Dodona. La parola di Zeus και
  • Η παρουσίαση της έκθεσης από την Alessia Chillemi στο δημοφιλές site Mediterraneo Antico, την 1 Ιουνίου 2019 (httpss: // mediterraneoantico.it / articoli / magazine / dodonaios-loracolo-di-zeus-e-la-magna-grecia / ).

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης τα ευρήματα επέστρεψαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

 

Δείτε Επίσης

Μέτρα για την προστασία της υγείας της στρατευμένης νεολαίας και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητούν Βουλευτές του ΚΚΕ με αφορμή τα κρούσματα στο «Κατσιμήτρου»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, θετικοί διαγνώστηκαν 27 στρατιώτες στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», στο Πέραμα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of