Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τελετή αναγόρευσης των καθηγητών παθολογίας Martin Leon & Jeffrey Warren Moses επίτιμους καθηγητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίωνω

Τελετή αναγόρευσης των καθηγητών παθολογίας Martin Leon & Jeffrey Warren Moses επίτιμους καθηγητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίωνω

Η τελετή αναγόρευσης των Καθηγητών Παθολογίας του Columbia University, Medical Center of New York (ΗΠΑ) κ.κ. Martin B. Leon και Jeffrey Warren Moses σε Επίτιμους Καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

  • Έπαινος του Τιμωμένου Καθηγητή κ. Martin Leon από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής κ. Λάμπρο Μιχάλη
  • Ανάγνωση του Ψηφίσματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου
  • Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επίδοση του τίτλου από τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Πέτρο Μαραγκό
  • Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «The Odyssey of Developing a New Medical Therapy (TAVR) for an Old Disease (Aortic Stenosis)»
  • Έπαινος του Τιμωμένου Καθηγητή κ. Jeffrey Warren Moses από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής κ. Λάμπρο Μιχάλη
  • Ανάγνωση του Ψηφίσματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου
  • Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επίδοση του τίτλου από τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Πέτρο Μαραγκό
  • Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «Interventional Cardiology as a Model for International Cooperation»
  • Μουσικό Πρόγραμμα με μέλη της Καμεράτα, Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση των ομιλιών

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Προσέλευση έως τις 18.45΄.

Επισυνάπτονται τα βιογραφικά των Τιμωμένων:

MartinB. Leon

O καθηγητής MartinB. Leon, είναι Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και Διευθυντής του Κέντρου Επεμβατικής Καρδιαγγειακής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο New Presbyterian της Νέας Υόρκης. Ο Καθηγητής Leon είναι ο Ιδρυτής του μεγαλύτερου παγκοσμίως συνεδρίου Επεμβατικής Καρδιαγγειακής Ιατρικής (TCT) και είναι Ομότιμος Πρόεδρος του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού Καρδιαγγειακού Ερευνητικού Ιδρύματος στον κόσμο του CRF, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Στο παραπάνω Ίδρυμα εξακολουθεί να διευθύνει την ‘Έρευνα και Εκπαίδευση.

Διακεκριμένος επιστήμονας και πρωτοπόρος στην επεμβατική καρδιολογία, ο Καθηγητής Leon έχει υπάρξει ο κύριος ερευνητής σε περισσότερες από 50 κλινικές μελέτες (STRESS, STARS, Gamma-one, SIRIUS, ENDEAVOR, RESOLUTE) που έχουν διαμορφώσει την καθημερινή κλινική πρακτική όσον αφορά την σύγχρονη αντιμετώπιση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η πλέον πρόσφατη συνεισφορά του στην κλινική έρευνα είναι η σειρά των μελετών PARTNER, που εξέτασε τη σημασία της διακαθετηριακής θεραπείας σε ασθενείς με στένωση της αορτικής βαλβίδας. Έχει συγγράψει από κοινού με άλλους διακεκριμένους επιστήμονες, περισσότερα από 2000 επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σε συνέδρια που έχουν δημοσιευθεί στα πλέον έγκριτα και διεθνώς αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά. Ως επεμβατικός καρδιολόγος, ο Καθηγητής Leon έχει πραγματοποιήσει κατά την διάρκεια της ιατρικής του σταδιοδρομίας περισσότερες από 10.000 επεμβάσεις.

Έχει λάβει 20 διεθνή βραβεία για την προσφορά του και τις καινοτόμες μεθόδους του, ενώ ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Καθηγητής Leon έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής του Καρδιαγγειακού και Ερευνητικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου στο Lenox Hill Heart and Vascular Institute στη Νέα Υόρκη, Διευθυντής Κλινικής Έρευνας στο Καρδιολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου της Ουάσιγκτον καθώς και Καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Georgetown Medical Center στην Ουάσιγκτον. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο National Heart, Lung and Blood Institute στην πολιτεία Maryland των Η.Π.Α, αρχικά σαν Κλινικός Καρδιολόγος και Υπεύθυνος Ερευνητής και στη συνέχεια σαν Διευθυντής των Αιμοδυναμικών Εργαστηρίων. Τέλος υπήρξε ο ιδρυτής του Καρδιολογικού Κέντρου και του Ιδρύματος Καρδιολογικών Ερευνών στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Ο Καθηγητής Martin Leon αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση, καθώς και την ειδικότητά του στην παθολογία και στην καρδιολογία με υποτροφία στο Νοσοκομείο New Haven του Πανεπιστημίου του Yale.

 

Jeffrey Warren Moses

Ο κ. Jeffrey Warren Moses είναι Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia. Διεθνώς αναγνωρισμένος επεμβατικός καρδιολόγος, ο Καθηγητής Moses έχει εκτελέσει πάνω από 20.000 επεμβάσεις, έχει συντάξει πάνω από 600 δημοσιεύσεις, ενώ έχει υπάρξει ο κύριος ερευνητής σε πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς κλινικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της τοποθέτησης stent στις περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου, καθώς και της διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας.

Είναι Διευθυντής του Επεμβατικού Καρδιαγγειακού Θεραπευτικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς και Διευθυντής στο Ιατρικό Κέντρο Εξειδικευμένων Καρδιακών Επεμβάσεων,St. FrancisHeartCenter.

Το 2002 ο Καθηγητής Moses ήταν ο επικεφαλής ερευνητής στην πρώτη μεγάλη κλινική μελέτη που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες και η οποία απέδειξε τα τεράστια οφέλη από τη χρήση stents με δυνατότητα έκλυσης φαρμακευτικών ουσιών (drug-coated stent), γεγονός που οδήγησε στην επίσημη έγκριση από τον  Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Σήμερα η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως στις περισσότερες αγγειοπλαστικές που αφορούν στεφανιαίες αρτηρίες. Επίσης, ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κλινικής Μελέτης PARTNER, η οποία καθιέρωσε παγκόσμια την διαθετηριακή αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας σαν μέθοδο θεραπείας των ασθενών με στένωση της αορτικής βαλβίδας.

Ο Καθηγητής Moses, παραμένει επιστημονικά ενεργός στη συγγραφή και εφαρμογή πρότυπης επιστημονικής βιβλιογραφίας σε περίπλοκες και υψηλού κινδύνου επεμβατικές διαδικασίες.

Είναι επίσης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη μελέτη cVAD Registry, η οποία εξετάζει τα αποτελέσματα της χρήσης διαδερμικών συσκευών κυκλοφορικής υποστήριξης. Η μελέτη αυτή έχει συμβάλλει σημαντικά στον εξορθολογισμό της χρήσης των παραπάνω συσκευών σε περιπτώσεις διενέργειας υψηλού κινδύνου στεφανιαίων επεμβάσεων, καθώς και στη θεραπεία ασθενών, που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή. Έχει προεδρεύσει και έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες σε πάρα πολλά συνέδρια που επικεντρώνονται στα ευρύτερα θέματα στεφανιαίων νόσων και δομικών επεμβατικών θεραπειών. Υπηρετεί ως Συν-Διευθυντής και Επιστημονικός Διευθυντής του Διακαθετηριακού Καρδιαγγειακού Θεραπευτικού Συνεδρίου (TCT), που αποτελεί το σημαντικότερο Συνέδριο παγκοσμίως για την επεμβατική καρδιολογία. Είναι επίσης μέλος σημαντικών ακαδημαϊκών συλλόγων και είναι μέλος της ομάδας σύνταξης και κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά.

Εκτός από τις παρούσες θέσεις του, στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο Ιατρικό Κέντρο St Francis Heart Center, o Καθηγητής Moses υπήρξε επικεφαλής στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας στο Lenox Hill Hospital καθώς και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Έχει επίσης υπηρετήσει σε πολλές θέσεις στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Ο Καθηγητής Jeffrey Warren Moses αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Yale,ενώ έλαβε το πτυχίο του στην ιατρική από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Pennsylvania. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση και ειδικότητα στην καρδιολογία με υποτροφία στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

 

Σημείωση: Στις 18.30΄ το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην τελετή.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments