Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για τον Παπακωνσταντίνου

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για τον Παπακωνσταντίνου

Κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου

papakonstantinou-diki4

Την ποινή του ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή αποφάσισε να επιβάλει το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος για νόθευση εγγράφου, ενώ αθώθηκε για την κατηγορία της απιστίας.

Εξι μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης είπε στον πρώην υπουργό «Κύριε κατηγορούμενε το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκιά του στο πρόσωπό σας με σκοπό αυτό να αποτελέσει οδηγό για την μετέπειτα ζωή σας. Αν και όπως φάνηκε δεν θα ασχοληθείτε και πάλι με την πολιτική. Μπορείτε να πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε».

Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα άποψη είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα και δεν απεδείχθη ζημιά του δημοσίου για αυτό και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απιστίας.

Επιπλεόν, στον πρώην υπουργό αναγνωρίσθηκε ο πρότερος έντιμος βίος, ενώ, η τελική ποινή που επέβαλε το δικαστήριο είναι ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of