Τετάρτη , 1 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πολωνία: Μεγάλη διαδήλωση για εργασιακά θέματα

Πολωνία: Μεγάλη διαδήλωση για εργασιακά θέματα

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Βαρσοβία ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις

ImageHandler (1)

Περίπου 30.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους οποίους εκπαιδευτικοί, μεταφορείς, εργάτες ορυχείων και πυροσβέστες, συγκεντρώθηκαν στη Βαρσοβία για να ζητήσουν μισθολογικές αυξήσεις και να υπερασπισθούν τις θέσεις εργασίας.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των συνδικάτων ZNP και OPZZ, οι διαδηλωτές έφθασαν απ” όλη την Πολωνία και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Ζητούμε αυξήσεις των μισθών», «Θέλουμε τον διάλογο», «Στοπ στο κλείσιμο σχολείων». Ζητούσαν επίσης «αξιοπρεπή εργασία».

Υπό τους ήχους σφυριχτρών και τρομπετών, τέσσερις πορείες ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια περνώντας μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, πριν συγκλίνουν μπροστά από την έδρα της πρωθυπουργού Εύα Κόπατς, η οποία ήταν απούσα επειδή βρίσκεται στην Ιταλία.

Στις διεκδικήσεις των συνδικάτων περιλαμβάνονται επίσης το ύψος του κατώτερου μισθού, οι όροι συνταξιοδότησης καθώς και η συντάξιμη ηλικία, οι φόροι που καταβάλλουν οι πιο φτωχοί από τους πολίτες, οι ώρες εργασίας και η κοινωνική ασφάλιση.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments