Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Προβληματίζει η κατάχρηση υπηρεσιών πρόνοιας από Ευρωπαίους μετανάστες

Προβληματίζει η κατάχρηση υπηρεσιών πρόνοιας από Ευρωπαίους μετανάστες

Έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο από την Κομισιόν

frans timermans

Τον προβληματισμό του σχετικά με το πρόβλημα της κατάχρησης των προνοιακών επιδομάτων από Ευρωπαίους μετανάστες εξέφρασε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Σύμφωνα με τον ίδιο η λαϊκή υποστήριξη προς τους κανονισμούς που ορίζουν την ελευθερία της μετακίνησης μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα περιοριστεί εάν δεν αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει η κινητήρια δύναμη μιας αλλαγής στον τομέα αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη, πρόσθεσε ο Τίμερμανς υποστηρίζοντας επιπλέον ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, αντί για τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε., θα παίξει βασικό ρόλο στην ενίσχυση του κύρους της Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη θέση της χώρας του στην Ε.Ε. και θα οργανώσει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της μέχρι το τέλος του 2017 εφόσον επανεκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου.

Τα σχόλια του Τίμερμανς αναμένεται ότι θα γίνουν ευμενώς δεκτά από τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος σχεδιάζει να περιορίσει την πρόσβαση των μεταναστών από χώρες της Ε.Ε. στο βρετανικό σύστημα καταβολής προνοιακών επιδομάτων.

«Η λαϊκή υποστήριξη θα κλονιστεί αν το κοινό πιστεύει ότι ελεύθερη μετακίνηση σημαίνει την υπονόμευση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης (…) θα πρέπει να το διασαφηνίσουμε αυτό (…) μολονότι φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ των υπηκόων των χωρών-μελών, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας δεν σημαίνει αυτομάτως και πρόσβαση στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης», είπε ο Τίμερμανς μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of