Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Προς δημοπράτηση το έργο του κάθετου άξονα σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

Προς δημοπράτηση το έργο του κάθετου άξονα σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

ionia-odos1477558368Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού για το μεγάλο και εξαιρετικά σημαντικό  έργο τηςσύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Τζουμέρκων.

Ήδη από τα μέσα Μαΐου εκδόθηκε η σχετική δικαστική απόφαση, που αφορά στις απαλλοτριώσεις, που προκύπτουν από το έργο και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτησή του.
Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές με τηνΑντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ενημερώθηκε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται στο στάδιο της σχετικής προετοιμασίας της δημοσιοποίησης της προκήρυξης του διαγωνισμού, που θα γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα έργοπροϋπολογισμού της τάξεως των 31 εκατομμυρίων Ευρώ και θα συνδέει την περιοχή των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό στον κόμβο Τερόβου.
Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος αναφέρει:
“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη δημοπράτηση αυτού του σπουδαίου έργου και ευελπιστώ μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε την ανάδειξη του εργολάβου, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων, ένα έργο που υπήρξε πάγιο και χρόνιο αίτημα φορέων και κατοίκων, ένα έργο, που η Δημοτική Αρχή Βορείων Τζουμέρκων, έθεσε εξαρχής ως στόχο και δικαίως αισθάνεται πλέον ικανοποιημένη με την όλη εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα τη συμπατριώτισά μας Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία, από την πρώτη στιγμή, πίστεψε στο έργο αυτό και επέβλεψε προσωπικά τη μελέτη του, την ωρίμανσή του, την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και στη συνέχεια όλες τις εξελίξεις μέχρι σήμερα, που βρισκόμαστε προ των πυλών της δημοπράτησής του.”
ΠΗΓΗ:Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Δείτε Επίσης

Β. Νικολαΐδου -Κυριανίδου-Αυτό ακριβώς είναι “το αυγό του φιδιού”….Μια ορδή ατόμων που πραγματικά κραύγαζαν εναντίον μου ….. δεν μπορούσε καν να ακουστεί η φωνή μου….

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Είναι  τρομακτικό αυτό που συνέβη…Όλα ξεκίνησαν από μια ανακοινοποίηση ανάρτησης που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments