Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πρωθυπουργός Αλβανίας: Επιμένει στις δηλώσεις του περί ενοποίησης με το Κόσοβο

Πρωθυπουργός Αλβανίας: Επιμένει στις δηλώσεις του περί ενοποίησης με το Κόσοβο

Αντιδράσεις από Σερβία, Ευρώπη και ΗΠΑ

enti-rama

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί «καθόλου» για την κριτική που δέχτηκε από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον σχετικά με τις δηλώσεις του για μία, με κλασικό τρόπο, ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσοβο, εάν η ΕΕ καθυστερήσει την ένταξη της Αλβανίας και δεν απελευθερώσει το καθεστώς της βίζας για τους Κοσοβάρους πολίτες. Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν τον ανησυχεί αυτή η σκληρή τοποθέτηση απάντησε εν συντομία «καθόλου». Μετά από αυτές τις δηλώσεις αντέδρασε πρώτος ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είπε ότι διαβεβαιώνει τον Έντι Ράμα ότι δεν θα υπάρξει «κλασική ενοποίηση».

Έπειτα αντέδρασε και η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία καταδίκασε τις δηλώσεις του κ. Ράμα. Η κ. Κουτσίγιανιτς είπε ότι οι προκλήσεις είναι απαράδεκτες, σε μια εποχή που απαιτείται περιφερειακή συνεργασία και πρόοδος προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Επίσης, ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα, δήλωσε στην «Φωνή της Αμερικής» ότι όλες οι χώρες που έχουν ως στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τη γλώσσα που δεν εξυπηρετεί αυτή την προοπτική.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος -Ο ρόλος της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι καθαρά αποσταθεροποιητικός

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τα σχέδια σε βάρος της Αρμενίας, την ηρωική στάση του λαού της , ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of