Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην Πανεπιστημίου

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην Πανεπιστημίου

 

Ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε και στις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια για την αξιοποίηση του παλαιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επί της οδού Δομπόλη.

«Είδα χθες– είπε-  να γίνεται συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δυτ. Μακεδονίας με το βουλευτή Ιωαννίνων κ. Χρήστου Μαντά. Θεωρώ ότι για λόγους ηθικής τάξης και σεβόμενοι την πλειοψηφία των Ηπειρωτών, για αυτό το θέμα έπρεπε πρώτα να καλέσουν την Περιφέρεια Ηπείρου που  ενδιαφέρεται και το απέδειξε στο παρελθόν και μετά να κάνουν τις οποιεσδήποτε συζητήσεις,  είτε κομματικές, είτε οτιδήποτε άλλο. Το λέω προς όλες τις κατευθύνσεις και θεωρώ απαράδεκτο τόσο καιρό, ενώ ξέρουν την αλληλογραφία και όλα τα σχετικά που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια Ηπείρου… «περί άλλων τυρβάζουν». Οι ίδιοι έπρεπε να ψάχνονται να λύσουν το θέμα, αλλά είδαμε χθες να συζητάνε για αυτό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αυτή που πραγματικά έδειξε ενδιαφέρον, δηλαδή η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, δεν εκλήθη πουθενά».

 Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπενθύμισε και τις ενέργειες που  έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια για την αξιοποίηση του κτηρίου, αναφέροντας: «Όλο το δάνειο για να τελειώσει το κτήριο που στεγάζει σήμερα τις υπηρεσίες της Οικονομικής Εφορίας έχει ληφθεί από πόρους του Περιφερειακού Ταμείου Ηπείρου. Άρα, είχαμε ένα λόγο παραπάνω να μας ενδιαφέρει τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο. Είχαμε συζητήσει επί Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας κ. Δ. Πανοζάχου να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του κτηρίου με τη μορφή ΣΔΙΤ, ώστε να παραδώσουμε αυτό το κτήριο ξανά στην κοινωνία χρήσιμο.  Μάλιστα, είχαμε συζητήσει και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στη συνέχεια γίνεται η αλλαγή και έρχεται η κ. Β. Ευταξά. Και ενώ εμείς είχαμε προχωρήσει τις διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ και κάναμε την πρώτη έρευνα, η κ. Ευταξά δεν υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα για να ασχοληθούμε με το κτήριο,  με αποτέλεσμα να πληρώσουμε δικαστικώς τη δαπάνη που κάναμε για τα πρώτα στάδια προετοιμασίας των ΣΔΙΤ».

 

 

Δείτε Επίσης

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Κορέας

Το Δημαρχείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Jung Il Lee. Τον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments